Cazurile de corupţie care au zguduit Fiscul din Timişoara: protecţie pentru excursii de lux şi şpagă la nivel înalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ionescu şi Ionel Olari (dreapta) au pătat imaginea Fiscului
Gabriela Ionescu şi Ionel Olari (dreapta) au pătat imaginea Fiscului

Anchetarea Gabrielei Ionescu nu este singurul caz de corupţie care a „zguduit" din temelii Direcţia Generală a Finanţelor Publice. În urmă cu doi ani, fostul şef al Fiscului, Ionel Olari a fost arestat în celebrul caz Radisson. Olari a şi fost trimis în judecată în acel dosar, fiind acuzat că le-a oferit escrocilor protecţie în schimbul unor excursii în străinătate.

Procurorii DNA Timişoara termină anul în forţă. Anchetatorii au descins, ieri, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, unde au percheziţionat biroul Gabrielei Ionescu, director adjunct în cadrul instituţiei. Procurorii au ridicat mai multe documente, iar apoi au percheziţionat vila în care locuieşte funcţionara. De acolo au fost ridicate mai multe bunuri.. Aceasta a fost dusă apoi la audieri, fiind acuzată, alături de concubinul ei, Dinu Călin, de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.

UPDATE Directoarea din Finanţe acuzată de corupţie a fost reţinută. Astăzi este dusă la arestare

Suma despre care se face vorbire în acest dosar este de 100.000 de lei, iar banii ar fi fost primiţi de la reprezentantul unei firme de mobilă din Sânandrei. Potrivit anchetatorilor, Gabriela Ionescu a fost monitorizată mai multe luni pentru a se aduna probe împotriva ei. Până la închiderea ediţiei procurorii nu au luat o decizie în privinţa reţinerii Gabrielei Ionescu, dar aceasta a mers la audieri îmbrăcată sport şi cu o plasă mare, semn că s-a pregătit pentru ce e mai rău.

Cazul Olari

Anchetarea Gabrielei Ionescu nu este singurul caz de corupţie care a „zguduit" din temelii Direcţia Generală a Finanţelor Publice. În urmă cu doi ani, fostul şef al Fiscului, Ionel Olari a fost arestat în celebrul caz Radisson. Olari a şi fost trimis în judecată în acel dosar, fiind acuzat că le-a oferit escrocilor protecţie în schimbul unor excursii în străinătate. După eliberarea din arest, Olari s-a întors la Direcţia de Finanţe, unde postul de consilier superior îi rămăsese vacant în momentul în care a fost avansat ca director la Direcţia de Finanţe.

EXCLUSIV Fostul şef al Fiscului, Ionel Olari s-a întors din arest comisar la Gardă


CLICK AICI pentru a vedea motivarea arestării lui Ionel Olari

Citiţi şi:

Şeful fiscului este acuzat de influenţarea martorilor

Şeful Finanţelor a fost arestat în cazul Radisson şi e acuzat de fapte de corupţie

Păgubiţii Radisson cer „decapitări“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite