CARACTER TARE Timișoreanul care s-a născut fără auz a devenit student, deși a absolvit liceul în 1987

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ignea este hipoacuzic din nastere
Marius Ignea este hipoacuzic din nastere

Deşi nu aude din naştere, Marius a luptat patru decenii pentru o viaţă normală. Se consideră un om împlinit şi vrea să îi încurajeze pe cei în situaţia lui. Acum, bărbatul s-a înscris la facultate și a trecut chiar de prima sesiune.

A absolvit liceul, are 20 de ani de muncă, o soţie pe care o iubeşte şi o fiică de care este mândru. Viaţa lui Marius Ignea ar părea banală, dacă nu ar fi trăit-o într-o linişte apăsătoare. Bărbatul a fost diagnosticat, încă de la naştere, cu hipoacuzie severă congenitală. Formarea lui în a percepe lumea a început, astfel, de mic copil, perioadă în care părinţii l-au dus la un logoped, pentru a învăţa să citească pe buze, aptitudine de care se foloseşte şi astăzi.

Firma „regelui" asfaltului din Banat, într-un nou dosar penal. Un utilaj de deszăpezire a omorât un om

„Părinţii mei au ţinut foarte mult să urmez o formă de învăţământ normală. Abia la zece ani am primit primul aparat auditiv. Acesta mă ajută să aud zgomotele mai puternice, nu le pot însă şi distinge", a spus Marius.

Vocile curajoase din spatele protestelor anti-ACTA. Mâine, ieşiri în stradă în toată România

Marius recunoaşte că a fost, de nenumărate ori, nedreptăţit de angajatori. „Mergeam la interviu şi vedeam pe feţele lor că nu am nicio şansă să iau jobul. Mi s-a întâmplat să fiu disponibilizat de la o companie multinaţională, imediat după ce legea s-a modificat, asfel încât nu mai proteja persoanele cu handicap. Nici pe scara ierarhică nu am putut înainta, pentru că mi s-a spus că nu pot coordona alţi oameni, în condiţia mea", a adăugat bărbatul.

EXCLUSIV Scene de film cu mafioţi, printre interlopii români: „Dacă pierd câteva sute de mii de euro într-o afacere, mai investesc doi euro pentru un glonţ"

Acum, Marius s-a apucat însă și de facultate și a trecut cu brio chiar de prima sesiune.

"Sincer sa fiu, la primele două examene am avut niște emoții ca de școlăraș mic, dar apoi am intrat în rutină. Pot spune că am luat toate examenele, pentru mine ca absolvent de liceu în 1987 este chiar un adevărat prilej de autocunoaștere a sinelui și a forțelor proprii. Dar nu mă culc pe lauri că mai am cinci sesiuni până la absolvire!", a conchis Marius Ignea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite