Cântăreaţa care a renunţat la New York pentru a ajunge vedetă în Banat. „Mereu am ştiut că mă voi întoarce acasă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Voica pe scenă
Andreea Voica pe scenă

Andreea Voica a decis să renunţe la viaţa din America, unde a emigrat împreună cu părinţii, pentru a putea cânta bănăţenilor ei.

Andreea Voica este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară bănăţeană. S-a născut la Reşiţa în urmă cu 42 de ani. Este fiica interpretei de muzică popualară Nicoleta Voica. 

Din clasa întâi până la în clasa a noua, inclusiv, a învăţat la Liceul de Matematică Fizică din Reşiţa. 

La 15 ani a emigrat, alături de părinţi, în America. A continuat liceul la New York, apoi a intrat la facultate. Andreea Voica este absolventă a “St.John’s University” profilul “business-management”. Se mândreşte că a terminat facultatea cu titlul onorific de “summa cum laude”. 

“Am început să cânt la vârsta de şase ani, uimind pe toată lumea dar mai ales pe mama care nu ştia că eu îmi doresc acest lucru şi nu mă auzise cântând niciodată. Contrar a ceea ce crede multă lume, mama nu m-a împins niciodată pe drumul cântecului popular; a fost drumul pe care l-am ales singură în viaţă şi pe care l-aş alege chiar dacă m-aş mai naşte o dată. Prima mea apariţie pe scenă a fost la vârsta de şase ani şi s-a petrecut pe scena Casei de Cultură din Reşiţa. Mama avea acolo un spectacol iar înainte de acel spectacol i-am spus mamei că vreau şi eu să cânt. Bineînţeles că nu m-a luat în seamă şi mi-a spus să o las în pace că nu are timp de joacă. Atunci mi-am câştigat membrii orchestrei de partea mea făcându-le o mică demonstraţie şi convingându-i că eu chiar pot să cânt. Până la urmă mama s-a lăsat cu greu convinsă şi mi-a improvizat un costum naţional de-al ei care îmi era foarte mare, mi-a explicat puţin ce înseamnă să cânţi cu orchestra pentru că era o premieră pentru mine, şi am intrat în scenă. Zâmbesc şi acum când îmi aduc aminte de acele momente care s-au petrecut cu mai bine de 25 de ani în urmă”, a povestit Andreea Voica, pe blogul ei. 

Andreea Voica


 

A cântat cu mama ei

Andreea Voica a început apoi să activeze la Casa Pionierilor de pe vremea aceea, atât ca solistă cât şi ca dansatoare. 

“Fiind copilul unei mari artiste mi-a fost facilitată colaborarea cu nume mari ale muzicii populare de la o vârstă destul de fragedă; spre exemplu pe la 12-13 ani eram colaborator permanent al ansamblului profesionist Doina Banatului din Reşiţa alături de Nicoleta Voica, Petrică Moise, Dumitru Chepeţan, Ileana Maciovan şi George Rotaru. Bineînţeles, mai colaboram şi cu ansambluri din ţară ca Junii Sibiului de exemplu, şi am avut privilegiul de a lucra cu unii din cei mai mari coregrafi pe care i-a avut România: Ioan Macrea, Afilon Laţcu, Ion Munteanu”, a mai povestit cântăreaţa. 

La vârsta de 14 ani, chiar înainte de a pleca în Statele Unite, a înregistrat primul ei album. În prezent sunt nouă din care unul în duet cu mama ei, mai sunt câteva colective, plus un material la Electrecord. 

S-a întors acasă după facultate

În anii petrecuţi la New-York, nu s-a îndepărtat deloc nici de muzică şi nici de publicul românesc. A cântat şi acolo pentru românii din diaspora, iar vacanţele şcolare le-am petrecut în România cântând bănăţeni.

“Întotdeauna am ştiut că mă voi întoarce acasă şi că voi cânta pentru că asta iubesc cel mai mult pe lume: cântecul”, a adăugat Andreea Voica. 

Într-una din vacantele petrecute în ţară l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ, acordeonistul Deian Galetin. 
 

“Când l-am cunoscut pe Deian aveam doar 17 ani, dar am ştiut din prima clipă că el este jumătatea mea, omul cu care îmi voi petrece tot restul vieţii. Ne-am căsătorit  cinci ani mai târziu, în 1997, când eu am terminat facultatea şi m-am întors acasă”, a conchis Andreea Voica. 


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite