Bebe Bicha a trecut de la muzică la scufundări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut în Timişoara ca „Bebe”, este solistul trupei Cover Band. Pe lângă muzică, acesta este şi instructor de scuba diving.

Profil


Născut. 27.04.1961, Timişoara
Educaţie. Facultatea de Management, în Germania
Carieră. A cântat în trupele Blues Doctors, Cover Band
Familie. Necăsătorit

Amatorii de cluburi şi concerte de coveruri din Timişoara l-au văzut măcar o dată pe Bebe Bicha. Blues Doctors a fost timp de cinci ani una dintre trupele recunoscute pentru spectacolele live de calitate. Bebe a făcut şcoala la Liceul „Nikolaus Lenau”, unde a şi început să cânte la chitară şi voce. A trecut apoi la liceul sportiv, fiind parte a lotului naţional de juniori la săritură în lungime. În 1982, Bebe Bicha a plecat în Germania. „Am plecat legal, pentru că tata trăia acolo din 1977. Era fascinaţia vestului şi a occidentului. Am ajuns la Bonn, în capitala Germaniei de Vest, unde mi-am finalizat studiile”, a spus Bebe Bicha.


În timpul facultăţii, timişoreanul a plecat la specializare în America, unde a avut o activitate susţinută de cântări. În 1995, Bebe Bicha a revenit în oraşul natal, locul unde a rămas mereu mama lui. „Veneam în vizită de câte ori era posibil”, a adăugat Bebe. În Timişoara a înfiinţat o firmă de taxi şi o şcoala de şoferi. La finalul anilor ‘90 a avut clubul La Bamba, restaurantul La Cucaracha şi cafeneaua Flamingo. Toate sunt deja istorie.


Cu Blues Doctors în cluburi


Formaţia Blues Doctors a fost înfiinţată la începutul anilor 2000. „Am dat acest nume pentru că mulţi dintre muzicieni erau doctori la vremea aceea. Am cântat coveruri de blues şi rock, din anii 70-80. Am colaborat cu foarte mulţi muzicieni, de la Horia Crişovan, Mircea Bunea, Bujor Hariga, la Cezar şi Oana de la Genius”, şi-a amintit Bebe Bicha.


După Blues Doctors, Bebe a cântat în Zoom, iar apoi în Adi Bărar Band. Acum, are succes cu noul proiect Cover Band. „Am debutat în aprilie, la un concert de ziua mea. De atunci am fost la Bega Bulevard, Ziua Timişoarei şi în diferite cluburi”, a mai spus Bebe.

Întrebări şi răspunsuri

Ai un hobby mai puţin obişnuit, scufundările
Sunt pasionat de scuba diving. Am făcut şcoala şi pregătirile până la brevetul de instructor, la Viena. Am făcut scufundări în Filipine, Croaţia şi Austria. La Viena, am deschis, cu un prieten, o şcoală de scufundări.

Ce e atât de deosebit la scufundări?
Este ceva fermecător. E minunat să descoperi un mediu ostil, în apă. Ajungi la nişte limite ale tale, pe care trebuie să le depăşeşti. Acolo în adâncuri e o altă lume, total fascinantă. Cel mai frumos a fost în Filipine, unde Oceanul e ca în documentarele de la Descovery.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite