Baronul Frunzăverde cere să i se spună cine l-a „ascultat”: SRI sau DNA?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a programat, miercuri, un nou termen în dosarul în care este baronul de Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, este judecat pentru fapte de corupţie. Prin avocatul său, Frunzăverde a solicitat o probă, în funcţie de care, se va folosi sau nu de hotărârea CCR privind interceptările.

Condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în primă instanţă, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Timişoara pentru primul termen al procesului din faza de apel. Avocatul lui Frunzăverde i-a solicitat instanţei să admită o cerere potrivit căreia DNA trebuie să comunice cine a realizat interceptările din dosarul lui Frunzăverde. „Am solicitat o probă care constă în comunicarea de către DNA a autorităţii care a efectuat efectiv punerea în executare a mandatului de interceptare. Serviciul tehnic propriu sau SRI. Din documentul de punere în executare a mandatului de interceptare, care este adresat propriului Serviciu Tehnic mai este trecut un beneficiar secundar şi acela e SRI-ul. Vrem să ştim care dintre cele două servicii a făcut interceptarea”, a explicat avocatul lui Frunzăverde, Gheorghe Onea.

Potrivit avocatului, la următorul termen în funcţie de răspunsul oferit de DNA, la următorul termen se va invoca decizia Curţii Constituţionale privind interceptările. Cu alte cuvinte, dacă interceptările au fost realizate de SRI, avocatul va cere anularea lor. „Dacă înregistrarea e făcută de  Serviciul Tehnic al DNA nu mai avem ce discuta, dar dacă înregistrarea este făcută de SRI, desigur, vom discuta pe marginea hotărârii Curţii Constituţionale”, a mai explicat avocatul.

Baronul de Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în 3 iulie 215, fiind acuzat de folosirea influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Mai exact, procurorii DNA îl acuză pe Frunzăverde că, prin intermediul vicepreşedintelui CJ Timiş, Ionesie Ghiorghioni, a încercat să îi determine pe primarii din judeţ să atragă voturi pentru Klaus Iohannis, Frunzăverde consolidându-şi astfel poziţa în partid.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite