Bănăţenii nemulţumiţi de banii primiţi pentru terenul destinat autostrăzii şi-au făcut asociaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi localnici din Recaş sunt supăraţi că au primit preţuri mici pentru exproprieri. Uniţi într-o asociaţie, oamenii vor să ceară de două ori mai mult decât oferă statul pentru un metru pătrat „călcat” de autostradă.

Autostrada Vestului traversează aproximativ 170 de hectare de teren agricol pe porţiunea Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva, iar statul plăteşte pentru aceste terenuri aproximativ 15.000.000 de euro. Cei care au avut norocul să aibă terenul în calea celui mai mare proiect de infrastructură din Banat au luat bani frumoşi, ajungând să se îmbogăţească peste noapte.

Preţ dublu pentru pământ

Autostrada trece şi prin zona Recaş, unde primăria oraşului are în administrare 500 de hectare de păşune. Dintre acestea, 18 vor fi traversate de viitoarea autostradă. „Suntem nemulţumiţi de preţ, ţinând cont că la Remetea s-a dat şi 8-9 euro pe metru pătrat”, a spus primarul oraşului, Marinel Paşca.

Expertize peste expertize

Acesta, împreună cu cel puţin şapte localnici nemulţumiţi de preţul oferit au dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. „Procesul a ajuns în stadiul de expertiză, care se va realiza de către trei experţi, unul din partea noastră, unul din partea Companiei şi unul din partea instanţei”, a mai spus primarul. Dacă lucrările la autostradă vor avansa atât de repede încât procesul să nu fie terminat, şantierul nu va fi afectat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite