Bacalaureat 2017 Timiş. Subiecte - proba la alegere a profilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii mai au sungur examen la Bac 2017
Elevii mai au sungur examen la Bac 2017

Liceenii din Timiş vor susţine azi bacalaureatul la proba la alegere a profilului: Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

UPDATE:
La Geografie
, la subiectul 1 elevii au avut de depistat Croaţia pe hartă, apoi să identifice o capitală, şi să compare Italia şi Irlanda.

La subiectul 2, la cerinţele despre România, candidaţii trebuia să compare Câmpia de Vest şi Subcarpaţii de curbură, iar la subiectul 3 au avut de descris Marea Britanie şi de calculat evoluţia populaţiei într-o perioadă determinată.

La Biologie elevii au avut de rezolvat un test grilă, la subiectul doi au avut de calculat apa în plasma sangvină, iar la subiectul al treilea au primit mai multe întrebări despre celulă. De asemenea, trebuiau să răspundă la mai multe întrebări despre regnuri, inima şi vasele de sânge, cariotă şi rocariotă, celula animală - structura şi ultrastructura (un eseu).

La Psihologie s-a dat un test grilă din toată materia şi au avut de unit definiţiile cu enunţul corect. Li s-a mai cerut să construiască două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuiau să-l caracterizeze.


La Economie au fost grile din teorie, apoi un tabel cu cerere şi ofertă, exces de cerere şi exces de ofertă, o problemă din piaţa monetară cu mai multe cerinţe, apoi de definit uzura capitalului fix. De asemenea, candidaţilor li s-a cerut să dea trei forme de proprietate existente în economia de piaţă, de aflat modificarea procentuală a salariului nominal şi să stabilească dacă este corect un enunţul legat de utilitate şi punctul de saturaţie.

La Filosofie au avut de făcut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc).

La Logică s-au dat subiecte legate de silogisme şi diagrame. Evaluaţii au mai avut de scris despreinducţia completă şi incompletă - argumentare, diagrame şi obversiunea unor termeni.

„Elevii mi-au spus spus că grilele au fost mai grele faţă de nivelul de dificultate la care s-ar fi aşteptat. În plus, aceştia spun că au fost luaţi prin suprindere de ultimul punct de la subiectul al II-lea pentru că de data aceasta s-a dat obversiunea, iar în anii trecuţi s-a dat întotdeauna conversiunea“ a declarat pentru Adevărul, Laura Creţu, profesor de Logică la Colegiul Naţional „Ion Barbu“.

La Sociologieau avut de dat un exemplu de conflict de rol şi să scrie un text in care sa identifice anumite concepte sociologice. Candidaţii au mai avut de explicat importanţa apartenenţei la grup şi ancheta sociologică. Aceştia au mai trebuit să scrie despre candidaţii familiei şi socializarea în cadrul familiei şi de prezentat efectele familiei monoparentale asupra copilului. Mai exact dacă acest tip de familie determină o socializare precară a copilului. Altă cerinţe au presupus argumentarea rolul ONG-urilor în societate, definiţia interviului şi de prezentat relaţia dintre acest concept şi ancheta sociologică.

La Fizică, elevii au scris despre scripete, energia cinetică şi potenţială, de întocmit un grafic, de rezolvat o problemă cu un corp în mişcare care se deplasează pe ambele axe - verticală şi orizontală, apoi noţiuni de electricitate, rezistenţă exterioară.

La Informatică au avut de rezolvat un algoritm, mai multe grafuri, o problemă cu metoda tracking, matrice şi un şir.

Absolvenţii liceului se află în faţa ultimului examen la Bacalaureat 2017. După ce miercuri au dat examen la proba obligatorie a profilului, la  la Istorie sau Matematică, astăzi vor susţine bac-ul la proba la alegere a profilului: Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

În 5 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (între orele 16:00 - 20:00). Între 6 - 9 iulie se rezolvă contestaţiile, iar în 10 iulie se afişează rezultatele finale.

În judeţul Timiş s-au înscris la Bac 2017 4.200 de candidaţi, în jur de 3.400 din promoţia 2017, restul fiind din promoţiile anterioare. 
 

Bacalaureatul 2017 a început luni, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, a continuat marţi, cu proba scrisă la limba maternă, iar miercuri a fost programată proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie. 


Citiţi şi:

VIDEO Bacalaureat 2017 Timiş: „Ion a fost prea lacom. A vrut şi avuţie, şi iubire şi s-a ales mort“

Bacalaureat 2017 Timiş. „Trebuie să fii foarte prost şi să nu fi dat la şcoală deloc în aceşti patru ani, să nu treci“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite