Avionul cu care Regele Mihai se întorcea în ţară a fost nevoit să aterizeze la Sibiu din cauza ceţii din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai şi familia regală au făcut un ocol neprevăzut. FOTO: Arhiva Adevărul
Regele Mihai şi familia regală au făcut un ocol neprevăzut. FOTO: Arhiva Adevărul

Ca în fiecare an, familia regală se întoarce în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă la Săvârşin. Condiţiile meteo nu au permis, însă aeronavei Lufthansa să aterizeze la Timişoara.

Aeronava în care se află Regele Mihai, Regina Ana şi două dintre fiicele lor a fost redirecţionat spre Sibiu, unde a aterizat şi aşteaptă permisiunea de a reveni la Timişoara, în momentul în care condiţiile meteo vor permite acest lucru. Cursa dinspre Munchen, care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara la 13.30, nu este singura afectată de ceaţa din Banat.

"Se circulă în condiţii de iarnă, nu este ceva neobişnuit în această perioadă, se întâmplă peste tot. Sunt întârzieri de o oră, două, din cauza ceţii. Avem două curse Wizzair, Londra şi Dortmund care au fost redirecţionate spre Cluj, o cursă Tarom, de la Bucureşti, redirecţionată spre Sibiu şi cursa Lufthansa de la Munchen, care a aterizat tot la Sibiu. În momentul în care ceaţa se va risipi şi condiţiile vor permite aterizarea în siguranţă, aceste curse vor ajunge la Timişoara", a spus Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara.

Program de sărbători pentru familia regală

Biroul de presă al Majestăţii Sale, Regele Mihai I, a făcut publice, zilele trecute, detaliile programului familiei regale în această perioadă.

Astfel, sâmbătă, 22 decembrie, la ora 14.30, Majestăţile Lor şi Alteţele Lor Regale vor primi grupul de colindători al şcolii "Sigismund Toduţa", iar de la ora 15.00, regele va primi la Castelul Regal de la Săvârşin colindători ai Asociaţiei „Amicii Regelui Mihai", împreună cu oficialităţi din judeţul Arad şi din ţară. Duminică, 23 decembrie, de la ora 11.00, regele, Principesa Moştenitoare, Principesa Maria şi Principele Nicolae vor oferi daruri familiilor nevoiaşe din Săvârşin. De la ora 14.00, Regele conferă titlul de „Furnizor al Casei Regale a României" mai multor societăţi comerciale, după care va urma un recital de colinde al Corului Catedralei Episcopale Ortodoxe din Deva şi al ansamblului „Crai Nou", condus de Nicolae Furdui-Iancu. 

Luni, 24 decembrie, la ora 12.00, vor sosi la Castel Dubaşii din Săvârşin care, potrivit tradiţiei strămoşeşti, vor colinda Familia Regală, după binecuvântarea preotului paroh. În aceeaşi zi, Familia Regală oferă angajaţilor Castelului Regal şi Ocolului Silvic Regal, precum şi colaboratorilor de la SPP şi din Săvârşin, cadourile de Crăciun. Duminică, 25 decembrie, Familia Regala va participa la Sfânta Liturghie, la biserica ortodoxă din Săvârşin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite