Austriecii au deschis sezonul de ski: zile dedicate românilor, aplicaţii pentru mobile despre starea pârtiilor, investiţii de zeci de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bad Gastein este unul din cele mai cunoscute sta'iuni de schi din Austria Foto:onthesnow.com
Bad Gastein este unul din cele mai cunoscute sta'iuni de schi din Austria Foto:onthesnow.com

Numeroşi turişti români îşi pregătesc deja schiurile pentru excepţionalele pârtii austriece, alţii îşi fac planurile pentru Crăciunul vienez sau pentru Revelionul pe pârtie

Chiar dacă suntem la mijlocul lunii noiembrie, au început să se deschidă pârtiile din Alpi. Cele mai importante destinaţii turistice pentru schi din Austria sunt Tirolul  - paradisul de iarnă din inima Alpilor, atât pentru sportivi pasionaţi cât şi pentru familii, regiunea de schi de la Insbruck, Ötztal, Zell am see - Kaprun, landul Salzburg, Dachstein – cu pârtii de campionat mondial, Gastein, Abtenau, Alberg- leagănul schiului Alpin, Hochkönig, Wiessensee,  regiunile Carintia şi Stiria, dar şi multe altele.
 

Fireşte că austriecii nu au stat cu mâinile în sân şi au lucrat tot extrasezonul. Binecunoscuta staţiune de schi Bad Gastein, a investit 20 de milioane de euro în modernizarea domeniului schiabil! Domeniul de schi de pe vârful Stubnerkogel din Bad Gastein dispune din acest an de o infrastructură ultra modernă, prin care se poate asigura înzăpezirea artificială pe toată perioada sezonului de schi şi asta chiar până la baza pârtiilor.

Au fost îmbunătăţite considerabil calitatea serviciilor oferite schiorilor.

Modernizările nu se opresc aici: 600 de mii de euro s-au investit anul acesta în controlul şi prevenirea avalanşelor şi 850 de mii de euro au fost cheltuiţi pentru achiziţionarea a  două ratracuri şi a altor utilaje pentru pregătirea pârtiilor. Astfel parcul de ratracuri şi utilaje  de la Bad Gastein cuprinde acum 25 de maşini.

Tehnica IT nu este lăsată nici ea deoparte, punctul de atracţie al serviciului Ski amadé Guide este un sistem de navigare tip GPS, aplicaţie  accesibilă atât de pe iPhone cât şi de pe Android prin intermediul căreia sunt prezentate  pârtiile, informaţii despre regiunea de schi, condiţiile meteo din staţiune şi de pe pârtii şi multe alte informaţii, accesibile acum oriunde s-ar afla utilizatorul.

În cele cinci domenii de schi din valea Gastein există peste 300 de puncte de acces WLAN gratuit, unde, pe un perimetru de 150 m, orice smartphone, iPad sau laptop poate detecta conexiunea la internet.


Amănunte despre pârtii puteţi găsi pe www.austria-incoming.ro, care promovează în exclusivitate pentru România profilul turistic al celor mai atractive destinaţii din Austria. 


Ziua românilor la Kaprun


Din 30 noiembrie pânã în 3 decembrie, românii sunt aşteptaţi la Romanian Ski Days din Kaprun! Schi, distracţie, relaxare şi trupele preferate, special pentru cei care vor să sărbătoresc altfel ziua naţionalã!


Una din cele mai consacrate destinaţii de schi austriece, Zell am See-Kaprun este şi în acest an gazda Romanian Ski Days. Timp de patru zile, românii se distrează, schiază pe gheţarul Kitzsteinhorn, se relaxează la Tauern SPA Kaprun şi ascultă în fiecare seară trupele preferate aduse special pentru ei pe scena din centrul Kaprunului.

Romanian Ski Days reprezintă deschiderea sezonului de schi la Kaprun special pentru români. Începând cu anul 2009, românii invadează Kaprunul şi sărbătoresc împreuna aici ziua naţională! Distracţia este garantată de concerte, concursuri, schi şi voie bună.

În acest an îi avem invitaţi pe: Compact, Aminda si Hazard, Incognito, Blood Print, CDJ Cristian-Daniel (DJ resident Snow Fest) plus o trupă surpriză!

Preţul unui pachet Romanian Ski Days începe de la 195 de Euro/persoană/sejur şi include patru nopţi de cazare (la alegere în apartament, pensiune, hotel 3-4 stele), skipass valabil trei zile, acces la programul Romanian Ski Days şi 100% distracţie garantată

Variantele de cazare, programul şi detaliile la eveniment le găsiţi pe www.romanianskidays.ro.

Marţi, Adevărul vă prezintă un amplu reportaj despre ce trebuie să ştie şoferii români în călătoriilor lor pe autostrăzile din Austria.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite