Au început să se ocupe locurile pentru Revelion 2014 în Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile şi hotelurile din zonă şi-au lansat ofertele pentru petrecerea Revelionului 2013 – 2014. Cei care doresc să şi schieze în cele câteva zile petrecute la munte pot merge la Muntele Mic sau pe Semenic, dar sunt şi alte variante, cum ar fi Valea lui Liman sau Nădrag.

Preţurile, de persoană, ajung la 500 de lei pentru două nopţi (cazare, masă şi amsă festivă), iar pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, preţurile sunt cuprinse între 600 şi 1.000 de lei, în funcţie de condiţii.

Una dintre cele mai mari staţiuni din zonă este cea de la Muntele Mic, unde sunt locuri pentru mai mult de 500 de persoane în cabane, hoteluri, case de vacanţă şi pensiuni. În general, ofertele sunt pentru un sejur de patru nopţi şi cinci zile de cazare, cuprinse în perioada 29 decembrie 2013 – 2 ianuarie 2014.

Tarifele oscilează între 800 şi 1000 lei de persoană în cameră dublă cu baie proprie. În aceşti bani este inclusă cazarea, micul dejun, prânzul, cina, participarea la activităţi tradiţionale specifice sărbătorilor de Anul Nou, masa festivă în noaptea de Revelion şi masa festivă în data de 1 ianuarie. „Pentru cei care intenţionează să petreacă un sejur mai mare decât cel din oferta de Revelion, tarifele se pot negocia”, spune Ioan Gherga – Cerbu, patronul unei cabane de pe Muntele Mic, citat de redesteptarea.ro.

Pe Muntele Semenic, care poate primi în jur de 300 de turişti, ofertele sunt pentru sejururi mai scurte ca pe Muntele Mic, din 31 decembrie 2013 până în 2 ianuarie 2014, la preţuri cuprinse între 600 lei şi 700 lei de persoană. Multe dintre oferte cuprind gratuităţi la cazare pentru copiii până la cinci ani şi preţuri pe jumătate pentru cei între 5 şi 10 ani.

Lăsând deoparte Munţii Caraşului şi venind înspre cei din estul Timişului, găsim oferte la Nădrag şi Valea lui Liman. De exemplu, 30 la sută din cele 80 de locuri de cazare din Complexul Turistic „Valea lui Liman” au fost deja rezervate. Aici, pachetul pe două nopţi de cazare, între 31 decembrie şi 2 ianuarie, are o valoare de 495 lei de persoană fiind incluse două cine festive, programul de artificii, formaţia de muzică populară, trei mic dejunuri, muzica ambientală cu DJ şi cazarea.

O variantă pentru bănăţeni sunt şi ţările vecine. În cea mai cunoscută staţiune montană din Serbia, Kopaonik, preţurile pentur un sejur încep de la 185 de euro pentru patru nopţi şi de la 250 de euro pentru şapte nopţi. Şi în Ungaria sunt oferte de revelion, iar preţurile acestora încep, în funcţie de locaţie, de la 100 de euro pentru trei nopţi şi de la 120 de euro pentru patru nopţi.

Citeşte şi:

FOTO Proiect cultural inedit în Timişoara: Turism ştiinţific şi centru astronomic popular în mijlocul oraşului

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Trasee turistice minunate în zona Recaş-Herneacova: „O gură de rai pe un picior de plai“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite