Au importat cricketul şi vor să îl promoveze în şcolile din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul echipament de cricket, unul dintre cele mai puţin practicate sporturi din ţară este pe mâna elevilor. Elevii de la Liceul cu program Sportiv „Banatul” din Timişoara sunt primii care au avut şansa să joace cricket.

Marius Cionca are 14 ani şi învaţă la Liceul Sportiv. Pasiunea lui cea mai mare este fotbalul şi de cricket nu a auzit decât în momentul în care, pe terenul de la şcoala la care învaţă, a avut loc un meci demonstrativ. „Am încercat şi mi-a plăcut. E un joc frumos, dar e destul de greu pentru că nu nimereşti mereu mingea. Mi-ar plăcea să mai joc”, a spus liceanul.
Alături de el, şi alţi elevi de la Liceul „Banatul” au lovit pentru prima oară în viaţă mingea cu o crosă de cricket în momentul în care Banat Lions Cricket Club, prima asociaţie sportivă de acest gen din zona de Vest, a donat un echipament complet de cricket Liceului Sportiv. „Este un echipament care se foloseşte pentru copii şi le oferă o siguranţă mult mai mare pentru că se poate juca fără a fi nevoie de un echipament de protecţie”, a spus Marius Cociu, directorul LPS „Banatul”.

Inedit şi interesant
Proiectul este unic în Timişoara şi de aceea, toate cadrele didactice de la şcolile din judeţ, curioase să implementeze acest sport ca activitate extraşcolară sau chiar opţională, vor fi instruite în cadrul unor cursuri susţinute de un specialist englez. „Ideea este de a populariza acest sport în rândul tinerilor din instituţiile de învăţământ pentru că este o activitate care leagă două componente importante, o gândire logică şi sportul”, a spus Mariana Eftimie, inspector şcolar general. Mai mult, se doreşte ca interesul copiilor pentru cricket să fie cât mai mare pentru ca sportul să devină o materie opţională. Succesul implementării acestei noi activităţi sportive ţine de curiozitatea tinerilor. „Fiind o activitate interesantă şi sportivă am considerat-o ca pe o obligativitate morală de a o promova”, a spus Marius Cociu.

Detalii despre un joc necunoscut
La un meci de cricket participă două echipe a câte 11 jucători. O echipă este cea care loveşte mingea cu o crosă, iar a doua echipă este cea care trebuie să arunce mingea şi să alerge pentru a-i împiedica pe adversari să marcheze. Sportul este potrivit femeilor şi bărbaţilor de orice vârstă şi poate fi practicat aproape oriunde.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite