Anchet─â la Penitenciarul Timi┼čoara dup─â sinuciderea criminalului Ionel Lepa: ÔÇ×Se pot sp├ónzura, dac─â asta doresc, cu oriceÔÇť

0
0
Marcel Lepa FOTO Pressalert.ro
Ionel Lepa în timp ce era dus la audieri FOTO Pressalert.ro

Ionel Lepa se afla la Penitenciarul Timi┼čoara, ├«n carantin─â pentru 21 de zile. Acesta, care era singur ├«n celul─â, a fost g─âsit, luni diminea┼úa, sp├ónzurat cu un cear┼čaf.

Marcel Ionel Lepa a folosit pentru a se sinucide cear┼čaful de pe patul din celula ├«n care era ├«nchis singur. Acesta s-a sp├ónzurat ├«n grupul sanitar al celulei, au anun┼úat cei de la Penitenciarul "Popa ┼×apc─â" din Timi┼čoara. Medicii au confirmat decesul b─ârbatului la ora 7.15.

Reprezentan┼úii Penitenciarului au declan┼čat o verificare intern─â pentru a se stabili ├«mprejur─ârile producerii incidentului.

ÔÇ×De┼úinu┼úii au ├«n camer─â cear┼čafuri, p─âturi, nici nu po┼úi sta f─âr─â. Au haine. Se pot sp├ónzura, dac─â asta doresc, cu orice. Sigur c─â atunci c├ónd avem informa┼úii c─â acesta ar fi inten┼úia, de┼úinu┼úii sunt supraveghea┼úi ceva mai intens. ├Äns─â nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el. Dac─â un de┼úinut ├«┼či dore┼čte asta, la fel ca orice om de altfel, poate s─â o fac─â. Nimeni nu-l poate ├«mpiedica s─â se sinucid─â, dac─â asta urm─âre┼čte s─â fac─âÔÇŁ, a declarat Sorin Dumitrascu, pre┼čedinte Federa┼úiei Sindicatelor din Administra┼úia Na┼úional─â a Penitenciarelor.

La fiecare deces al unui de┼úinut, indiferent de motive, este sesizat procurorul care r─âspunde de penitenciar. ÔÇ×Se fac verific─âri ├«n cauz─â, iar procurorul decide ├«n func┼úie de ce a constatat. Dup─â care urmeaz─â procedura tipic─â pentru oricare deces, va fi ├«nmorm├óntat ┼či a┼ča mai departeÔÇŁ, a mai spus Sorin Dumitrascu.


Cite┼čte ┼či:
 

UPDATE Uciga┼čul poli┼úistului din Timi┼č, g─âsit sp├ónzurat ├«n celula ├«n care era ├«nchis. A fost declarat decesul

Criminalul Ionel Lepa se afl─â ├«ntr-un penitenciar cu regim deschis ┼či semideschis. Cum explic─â reprezentan┼úii ├«nchisorii din Timi┼čoaraUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite