Amendă de 900 de lei pentru timişoreanul care a pus pe Facebook fotografiile cu maşinile parcate ilegal de Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Vaida, cunoscut reprezentant al societăţii civile din Timişoara, a fost amendat cu 900 de lei de Poliţia Locală, pentru o postare pe Facebook, în care i-a catalogat „nesimţiti“ pe poliţişti.

Timişoreanul Corneliu Vaida a fost invitat la Poliţia Locală pentru „clarificarea” situaţiei cu privire la două postări făcute pe Facebook. La sediul instituţiei, Vaida a fost primit de adjunctul Poliţiei Locale, Marius Tirlui, şi de juristul instituţiei, care i-au transmis că urmează să fie amendat pentru postarea de pe reţeaua socială. 

„Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”, a scris Corneliu Vaida lângă fotografia distribuită pe Facebook, în care două maşini ale Poliţiei Locale sunt parcate ilegal pe trotuar, blocând circulaţia pietonilor.
 

„Mi-au adus la cunoştinţă că s-au simţit lezaţi de postarea mea. A fost o întâlnire protocolară, oamenii au fost politicoşi. Le-am explicat că dacă cineva blochează accesul pietonilor cu o maşină acela este un nesimţit. Cine parchează aşa cum au parcat ei nu poate fi decât nesimţit. Şi dacă vor să vadă ce înseamnă nesimţit să se uite în DEX. M-au luat cu binişorul, că ar fi mai bine să colaborez cu ei, să îi sesizez când sunt probleme, că ei au şi realizări. Le-am spus că rolul societăţii civile este cu totul să amendeze astfel de derapaje. Amenda pentru fapta mea era între 200 şi 1.000 de lei. Ca să nu-mi dea amenda maximă, am primit 900 de lei. Deşi aveau şi opţiunea unui avertisment. Nu e nicio problemă. Am scris că nu sunt de acord cu cele consemnate în procesul verbal! Am discutat deja cu avocatul, ne vedem în instanţă”, a declarat Corneliu Vaida, după ce a ieşit de la Poliţia Locală.

Corneliu Vaida şi Poliţia Locală Timişoara

Într-un comunicat transmis de Poliţia Locală, se precizează că potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public.

„Motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”, susţine Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Cei de la Poliţia Locală au ţinut să explice şi amendarea lui Corneliu Vaida. „Acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, făcându-i <adunătură de nesimţiţi>, <godaci inutili<, <boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi>, <boacterii retardţai de la Disciplina în construcţii>. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunuştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţă”, a mai transmis Dana Seracin. 


Citiţi mai multe:
 

Poliţia Locală avertizează: „Postarea de cuvinte şi expresii jignitoare pe Facebook se sancţionează cu amendă”

PSD Timiş sare în apărarea cetăţeanului amendat pentru postările pe Facebook: „Libertatea de exprimare trebuie să rămână un etalon al Timişoarei“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite