Alertă cu bombă la Timișoara. Autorul apelului la 112: un adolescent de 16 ani

0
Publicat:

Autoritățile au fost alarmate luni dimineața, în jurul orei 9.00, după un apel telefonic care anunța amplasarea unei bombe la sediul Diecezei Romano-Catolice din zona Pieței Unirii din Timișoara.

Amenințare cu bombă la Episcopia Romano Catolică din Timișoara FOTO Arhivă
Amenințare cu bombă la Episcopia Romano Catolică din Timișoara FOTO Arhivă

În scurt timp strada Augustin Pacha din centrul istoric a fost blocat traficului pietonal, iar forțele de ordine au început verificările în clădirea episcopiei romano-catolice.

Pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş și cei din grupa Antitero din cadrul SRI au scotocit toate încăperile, curtea, muzeul de la subsolul episcopiei, însă nu s-a descoperit niciun dispozitiv explozibil.

Și de această dată autoritățile au fost puse în alertă degeaba, fiind vorba de o alerta cu bombă falsă.

„Astăzi, 5 septembrie a.c., în jurul orei 09.04, polițiștii timișoreni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Augustin Pacha din Timișoara s-ar afla o bombă. La fața locului, au ajuns, echipaje SRI, politiștii și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv intemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, au transmis cei de la IPJ Timiș.

Alerta cu bombă a fost o farsă

Din primele date, autorul farsei este tot elevul de 16 ani care în acest an a mai sunat la 112 și a anunțat că a amplasat bombe la centrul comercial Bega și la Liceul Gerhardinum din Timișoara.

Adolescentul a fost identificat repede de polițiști, fiind vorba de un tânăr care nu s-a mai prezentat la școală de multă vreme.

Tot la începutul anului 2022, o femeie a sunat la 112 spunând că a amplasat o bombă la Iulius Mall.

Pentru alerta falsă, cei doi au fost sancționați contravenţional cu amendă minimă în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă. Amenda maximă este 4.000 de lei, iar în cazul în care fapta este repetată în mai puțin de un an, amenda se dublează, ajungând între 4.000 și 8.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite