UPDATE Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este cercetat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
borboly csaba

Magistraţii Curţii de Apel Târgu-Mureş au respins, marţi după-amiază, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a învinuitului.

După mai bine de 8 ore, cât a durat şedinţa în care s-a judecat cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, magistraţii Curţii de Apel Târgu-Mureş au decis: Borboly Csaba va fi cercetat în stare de libertate.

La fel se va întâmpla şi cu ceilalţi doi invinuiţi, Palffy Domokos, fost consilier judeţean şi Csiszer Botond-Benedek, fost director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ Harghita. Tot instanţa le-a interzis celor trei să-şi exercite funcţiile pe care le deţin în acest moment pe o perioadă de 30 de zile şi totodată să nu părăsească localităţile de domiciliu.

"Ne conformăm deciziei, aşadar de vreo 5-6 ani nu am mai avut concediu, iar acum am 30 de zile. 30 de zile în care pot să fiu cu fetiţele mele 24 din 24 de ore şi asta mă bucură" a declarat Borboly Csaba imediat după ce a ieşit din sala de şedinţe.

Avocatul lui Borboly Csaba susţine că decizia Curţii de Apel a fost una corectă. "Este o decizie care în opinia noastră este corectă. Am anticipat-o. Se pare că există şi act de justiţie în România" a declarat Sergiu Bogdan la încheierea şedinţei

În cele 30 de zile, prerogativele preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita vor fi preluate de cei doi vicepreşedinţi.

 

Borboly este acuzat de 9 infracţiuni de corupţie. Potrivit DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita este cercetat pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă;

În dosarul în care este cercetat Borboly Csaba mai apar şi doi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean Hargita. Este vorba despre Palffy Domokos, fost consilier judeţan în cadrul CJ Harghita şi Csiszer Botond-Benedek, fost director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ Harghita, ambii acuzaţi de fapte de corupţie şi complicitate.

Astfel, Palffy Domokos, care este şi administrator de fapt al S.C. STRAVIA GROUP S.R.L. Goagiu, jud.Harghita, este acuzat de conflict de interese în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi participaţie improprie la fals intelectual;

Iar Csiszer Botond-Benedek este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe aceeaşi temă puteţi citi şi Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut pentru 24 de ore 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite