Târgu-Mureş: Zeci de hectare de vegetaţie mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arderile de vegetaţie uscată continuă în judeţ. Pompierii mureşeni s-au luptat aseaară ore în şir pentru a stinge flăcările izbucnite în două localităţi mureşene.

Pompierii mureşeni au intervenit aseară în localităţile Toldal şi Livezeni pentru a stinge focul care a cuprins vegetaţia uscată de pe circa 9 hectare de teren. Intervenţiile au fost de durată, dar nu au existat victime.

Văzând numărul mare de astfel de incendii, prefectul judeţului, Marius Paşcan a emis un ordin ce prevede măsuri pentru stoparea arderilor necontrolate. Astfel, până la 15 aprilie primarii sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa cetăţenilor prevederile generale şi specifice care trebuie să fie respectate când execută arderi de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale.

Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate, resturilor vegetale, deşeurilor precum şi a altor materiale combustibile se realizează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu vor desfăşura acţiuni de control şi supraveghere pe raza judeţului Mureş pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice sau juridice care nu respectă prevederile legale în vigoare.

Mureşenii care nu respectă legislaţia riscă sancţiuni între 1.000 şi 2.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite