Târgu-Mureş: Un mort şi 17 răniţi în accidentele de muncă din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor de muncă este în creştere în judeţul Mureş. Doar în primele luni ale acestui an s-au înregistrat 17 accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă, dar şi unul soldat cu un deces.

Anul acesta ITM Mureş a înregistrat 17 accidente accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă, dar şi un deces în luna februarie, cazul unui muncitor de la Ocolul Silvic de Stat Gurghiu, care a fost lovit în cap de un buştean în timp ce se muncea în zona de exploatare forestieră „Siriodul Mare” din comuna Ibăneşti. Bărbatul a lăsat în urmă şapte copii, dintre care cinci minori.

În anul 2010 s-au întregistrat 117 accidente de muncă, în care au fost rănite 126 de persoane, dintre care 11 au şi decedat, iar patru au rămas cu invaliditate.

Potrivit directorului ITM, Angela Boroş, cele mai multe accidente de muncă produse anul trecut au fost în domeniul fabricării substanţelor chimice, unde s-au înregisrat 17 accidente de muncă, dintre care două mortale.

În luna februarie a acestui an, inspectorii ITM au efectuat 116 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii, aplicând 80 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 amenzi în valoare totală de 47.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite