Târgu-Mureş: Start la programul „Casa Verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii pot primi bani pentru montarea de panouri solare
Mureşenii pot primi bani pentru montarea de panouri solare

Judeţului Mureş i-au fost alocate anul acesta peste 2,6 milioane de lei pentru program. Mureşenii îşi pot depune zilnic la sediul APM  cererile de solicitare a unei finanţări nerambursabile.

Programul de instalare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, cunoscut sub numele „Casa Verde” s-a bucurat de un mare succes printre mureşeni. Anul trecut judeţul Mureş a ocupat locul cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul dosarelor de finanţare depuse, iar cererile au depăşit cu mult suma alocată iniţial judeţului de către Ministerul Mediului.

Mureşenii care nu şi-au depus anul trecut dosarul pentru finanţare prin acest program o pot face începând de astăzi. Anul acesta bugetul alocat judeţului Mureş este de 2. 679.082 de lei.

Banii alocaţi sunt suficienţi pentru circa 440 de dosare. În general mureşenii cer finanţare pentru montarea panourilor solare. Oricum, anul trecut suma alocată iniţial judeţului s-a suplimentat de trei ori, iar anul acesta cred că va fi la fel, pentru că sunt judeţe din sudul ţării unde cererea nu este aşa de mare şi banii rămân neutilizaţi, aşa că se realocă acolo unde există cerere mai mare”, a precizat Dănuţ Ştefănescu, directorul APM Mureş.

Sumele alocale

Procedura de finanţare a rămas la fel ca anul trecut. Astfel, mureşenii îşi pot depune dosarele la Agenţia pentru Protecţia Mediului, urmând să primească  o finanţare nerambursabilă de  6.000 de lei dacă îşi instalează panouri solare sau instaţii pentru producerea energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă sua resturi vegetale şi 8.000 de lei pentru pompe de căldură.

„Aşteptăm să vină cât mai multă lume să-şi depună dosarele, însă nu trebuie să se grăbească, pentru că nu există un termen limită”, a mai spus Ştefănescu.  Dosarele se pot depune la APM de luni până joi între orele 9.00-15.00 şi vineri între 9.00 şi 11.00.

581 de dosare în 2010

În judeţul Mureş s-au depus anul trecut 581 de cereri de finanţare prin programul „Casa Verde”. Iniţial, suma alocată pentru acest program a fost de 2.400.000 de lei, dar s-a suplimentat de trei ori, ajungând în final la 3.495.637 de lei. 

Şi în acest an sumele decontate de minister se vor acorda pe baza facturilor pentru instalaţiile montate de beneficiar. De asemenea, pentru a primi banii respectivi, solicitanţii nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau local.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite