Târgu-Mureş: Şeful Gărzii Financiare vrea să vândă ţigările confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Gărzii Financiare Mureş a precizat că a făcut o propunere la Bucureşti pentru vânzarea ţigărilor confiscate, pentru a creşte încasările la bugetul de stat.

Valeriu Baziotis, şeful Gărzii Financiare Mureş a precizat că doreşte schimbarea legislaţiei, astfel încât ţigările confiscate de subalternii săi să poată fi scoase la vânzare. Sumele rezultate ar duce la creşterea bugetului de stat.

"Eu am facut o propunere la  Bucureşti, să se dea lege , cel puţin pentru ţigările confiscate de noi, indigene, fabricate în România, cu timbre reale, pe care noi le confiscăm pentru că nu au documente de  provenienţă.  Pentru acestea să se reintroducă sau să se găsească o modalitate de a le comercializa pe piaţă, pentru că se pierd bani mulţi. Dacă se menţine actualul sistem, toate ţigările care se confiscă, indiferent de unde vin,  sunt şase societăţi agreate din România care le iau şi le distrug. Deci venituri zero pe ele. Dacă tot e criză şi dacă avem nevoie de bani, eu zic că e o idee bună", a explicat Baziotis. Potrivit acestuia, aproximativ  80% din totalul ţigărilor confiscate în judeş, sunt indigene.

În 20101 Garda Financiară Mureş a controlat 920 de unităţi care produc şi comercializează ţigarete şi produse din tutun, fiind aplicate 331 de amenzi în valoare de 774.080 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite