Târgu-Mureş: Poftă bună! cu preparate haiduceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece echipe din România, Ungaria şi Slovacia s-au întrecut în talente culinare. Cea mai creativă echipă a primit din partea organizatorilor butelii de vin roşu şi seturi de bucătărie. Cel mai neinspirat preparat culinar a primit o lingură de lemn.

Cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Gătit Poftă bună! - Jó étvágyat! i-a adunat în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş pe cei mai curajoşi bucătari amatori, dornici să pună mâna pe titlul de cel mai bun bucătar. Concurenţii, veniţi atât din ţară cât şi din străinătate, au gătit, aşa cum au ştiut mai bine, preparate culinare tradiţionale.

Invitaţii speciali ai concursului au fost A jó LaciBetyár din Ungaria şi trupa Haiducii din România, care nu s-au lăsat mai prejos şi s-au întrecut şi ei în marea cursă a deliciului culinar. “Am gătit tochitură haiducească. Ingredientul nostru secret este pasiunea şi o mână norocoasă”, spune, amuzat, Cristian Caloianu, membru al trupei Haiducii.
Fiecare a încercat să impresioneze juriul prin atenţie la detalii, muncă în echipă şi, bineînţeles, mult bun gust. “Le-am pus la dispoziţie dispozitive speciale de făcut focul. Din punct de vedere al jurizării s-a acordat mare atenţie prezentării şi garnisirii, complexităţii preparatului culinar, spiritului de echipă şi gustului”, a declarat Pap Peter, managerul evenimentului.

Reţeta la liberă alegere

În concurs s-au înscris zece echipe, a câte trei concurenţi fiecare. Mâncărurile au fost jurizate de Adi Teodorescu, bucătar profesionist şi patron al restaurantului mureşean La Teo, Csani Norbert, bucătar şef la “Bucătăria lui Norbi” şi Pap Peter, managerul evenimentului. Reţeta a fost aleasă chiar de către participanţi. “Am lăsat la liberă alegere reţeta preparatului. S-a gătit varză câmpenească, tocăniţă de cerb, peşte la grătar, gulaş”, a mai spus Pap Peter.
Aşadar, concurenţii s-au pus pe treabă dis de dimineaţă, au gătit şi s-au distrat, uitând chiar şi de concurenţă. Premiile puse la bătaie ţin tot de domeniul culinar. Astfel, cei mai buni bucătari au primit seturi de veselă şi tacâmuri de bucătărie. Cea mai creativă echipă a primit din partea organizatorilor butelii de vin italian “Dolce Novella”.

Chiar şi cea mai nereuşită mâncare a beneficiat de un premiu special, o lingură de lemn, oferită de către organizatori pentru mai mult exerciţiu pe viitor.
Evenimentul s-a încheiat cu concerte oferite de trupa Haiducii şi A jó LaciBetyár pe scena mare din Cetatea Medievală. 


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite