Târgu-Mureş: Medicii SMURD, decoraţi de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a decorat astăzi pe mai mulţi medici şi asistente din cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare. Printre aceştia se numără şi coordonatorul SMURD Mureş, dr. Cristian Boeriu.

La ceremonia desfăşurată astăzi la Bucureşti, şeful statului a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler cu însemne pentru civili profesorului dr. Mircea Chiorean, medicului Cristian Boeriu, medicului Simona Bratu şi medicului Henri Julien, general în rezervă.

Preşedintele a mai conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler colonelului în rezervă Liviu Nicu şi medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a asistentului medical principal Anamaria Szabo şi asistentului medical principal Hajnal Vass. Tot la această ceremonie, şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătăţii.

Traian Băsescu a felicitat echipa SMURD cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existenţă. "SMURD este un concept pe care România astăzi îl exportă, vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu al serviciului de sănătate românesc. Nu o spun pentru a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici de mare prestigiu, SMURD a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti", a spus preşedintele, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui, esenţa acestui serviciu nu este numai dragostea cadrelor medicale pentru meseria lor şi pentru viaţa celui pe care încearcă să-l salveze. „Probabil că esenţa lui trebuie aşezată şi în zona a ceea ce înseamnă orice om, fie că este bolnav sau foarte sănătos pentru că orice om sănătos din România se gândeşte astăzi «dacă am un accident, cel care mă va salva este SMURD»", a mai spus preşedintele.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite