Târgu-Mureş: Medicii mureşeni eliberează reţete gratuite şi compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie mureşeni prescriu din nou reţete gratuite sau comepnsate
Medicii de familie mureşeni prescriu din nou reţete gratuite sau comepnsate

Bucurie pentru pacienţii mureşeni, care de astăzi sunt aşteptaţi din nou în cabinetele medicilor de familie. Aceştia au renunţat la protest şi eliberează reţete gratuite şi compensate.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicii de familie mureşeni vin să semneze actul adiţional la contractul cadru. "Până în prezent peste 75 de medici au semnat acest act, dintre care 50 doar în această dimineaţă. Îi aşteptăm pe toţi să vină astăzi sau mâine să semneze", a precizat Manuel Butiulcă, purtător de cuvânt al CJAS Mureş.

Medicii de familie mureşeni se arată mulţumiţi de rezultatele obţinute în urma negocierilor. "Putem consulta mai mult de 20 de pacienţi pe zi, iar toţi vor beneficia de reţete gratuite şi compensate. Totuşi este indicat ca pacienţii să-şi facă înainte o programare telefonică. De asemenea, a dispărut plafonul pentru medicamente, pentru că dacă până acum ni se termina plafonul la mijlocul lunii, nu mai putea prescrie reţete gratuite sau compensate celorlalţi pacienţi", a precizat Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş. 

În judeţul Mureş sunt 310 medici de familie, iar majoritatea acestora nu au mai eliberat reţete gratuite şi compensate de la începutl acestei luni.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite