Târgu-Mureş: Inspectorii ITM şi poliţiştii, pe urmele muncitorilor “la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii ITM din judeţele Mureş, Bistrişa şi Sibiu,  însoţiţi de ofiţeri din Serviciului de Investigare a Fraudelor  din cadrul IPJ Mureş controlează în acest moment 15 societăţi comerciale din judeţ, care se presupune că ar avea angajaţi ce muncesc fătă forme legale.

Potrivit anchetatorilor, informaţiile privind activitatea societăţilor respective au fost adunate în decursul mai multor săptămâni. “Au fost verificate societăţile a căror activitate a fost documentată în timp, despre care existau informaţii certe că aveau angajaţi care prestau muncă fără forme legale. Una dintre societăţi are 130 de angajaţi, dar rămâne de văzut căţi erau angajaţi cu forme legale”, a spus Sergiu Ilieş, Şef Seviciu Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mureş.

“Controalele sunt inopinante şi sunt încă în curs de desfăşurare, pentru că administratorii societăţilor respective nu au prezentat încă toate documentele solicitate de noi”, a precizat Eva Man, inspector şef adjunct în cadrul ITM Mureş.

Potrivit inspectorilor ITM,  printre domeniile de activitate ale societăţilor controlate se numără prelucrarea lemnului, transportul, serviciile de laborator dentar, service-ul auto. În Târgu-Mureş sunt în preznet controlate patru societăţi comerciale.

În 2010, inspectorii ITM au au verificat 1.886 de societăţi comerciale, fiind aplicate 213 amenzi în valoare de 1.464.000 de lei pentru munca fără forme legale. Anul trecut în judeţul Mureş 592 de persoane au muncit fără forme legale. „Domeniile unde s-au înregistrat cele mai multe persoane care munceau la negru au fost prelucrarea lemnului, industria textilă, construcţiile şi comerţul”, a mai precizat Eva Man.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite