Târgu-Mureş: Concurs pentru tinerii care visează să devină poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vrei să porţi uniformă, caschetă  şi pistol şi îţi place ordinea şi disciplina ai ocazia să te afirmi.

Carieră de poliţist poate face oricine,  de la proaspeţii absolvenţi de liceu până la tineri care nu au depăşit vârsta de 27 de ani. Dar, ca să devii poliţist cu acte în regulă, trebuie să îndeplineşti anumite criterii. Nu pot îmbrăţişa cariera cei care au note sub 8 la purtare în anii liceului.

Mai mult, candidaţii nu trebuie să fi avut nici măcar o abatere disciplinară, iar cei exmatriculaţi sunt excluşi de la şcolile de poliţişti. De asemenea, băieţii trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 1,70 iar fetele 1,65. Cei care sunt sub limita admisă nu pot deveni adevăraţi poliţişti. Selecţia şi înscrierile se fac la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş.

„Termenul de depunere al dosarelor este de 3 iunie, pentru Academia „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti şi 1 iulie, pentru şcolile de agenţi de poliţie. Anul acesta, Academia a pus la bătaie 253 de locuri, iar Şcolile de Agenţi de Poliţie din Cluj şi Câmpina au scos 650 de locuri“, a declarat comisarul de poliţie Livia Popa, purtător de cuvânt IJP Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite