Târgu-Mureş: Centru de primiri urgenţe Sărmaşu, preluat de SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de primiri urgenţe (CPU) al Spitalului Sărmaşu va fi preluat din luna mai de către SMURD Târgu-Mureş.

Spitalul din Sărmaşu era inclus pe lista unităţilor sanitare ce urmau să devină cămine de bătrâni. Pentru ca localnicii din zonă să nu rămână fără asistenţă medicală, aici s-a păstrat un Centru de primiri urgenţe. Acum acesta va fi preluat de SMURD Târgu-Mureş.

De la 1 mai Centrul de primiri urgenţe din Sărmaşu va funcţiona cu zece asistente, doi medici specialişti în medicină de urgenţă şi o infirmieră, ca punct de lucru al SMURD Târgu Mureş, finanţarea fiind asigurată de acest serviciu. Am stabilit preluarea personalului şi a aparaturii medicale, precum şi a clădirii unde va funcţiona punctul de lucru, apoi vom semna la Târgu-Mureş (cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş - n.r.) protocolul de predare-preluare”, a declarat primarul Ioan Mocean, citat de Agerpres.

Primarul oraşului Sărmaşu a precizat că în cadrul discuţiilor preliminare purtate cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş s-a abordat şi menţinerea laboratoarelor de analiză medicală şi imagistică medicală care să funcţioneze 24 din 24 de ore. Edilul a spus că dacă această înţelegere va fi avizată de Ministerul Sănătăţii, la Spitalul din Sărmaşu vor fi 16 posturi medicale.

Spitalul din Sărmaşu deservea în jur de 25.000 de locuitori din judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud şi Cluj.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite