Târgu-Mureş: Animale noi la Grădina Zoologică

0
0

Grădina Zoologică le face o bucurie mureşenilor iubitori de animale. Astfel, din acest an, se va înmulţi numărul animalelor ce vor putea fi vizitate aici. Pentru început vor fi aduşi mai mulţi zimbri europeni, care vor beneficia de un padoc de zece hectare pentru a se simţii ca în libertate.

Tot în acest an vor fi aduse mai multe zebre şi alte specii mici de la Grădinile Zoologice din ţară, care urmează să fie închise. La acestea se adaugă puii animalelor existente deja, care vor veni pe lume în perioada următoare.

De asemenea, se vor finaliza padocurile pentru urşi carpatini, ce se întind pe 5 hectare şi pentru cerbi ce se întind pe zece hectare, dar se lucrează şi la cele pentru girafe şi elefanţi, pentru ca de anul viitor acestea să fie populate cu încă 15 specii noi.

În prezent sunt 75 de specii de animale, iar Grădina Zoologică se întinde pe 40 de hectare, fiind cea mai mare din ţară. Lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice au început în 2008, iar valoarea lucrărilor se ridică la 4 milioane de  euro.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Mai multe - Târgu-Mureş

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite