Târgu-Mureş: Amenzi de 500.000 de lei pentru alimente şi servicii necorespunzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au aplicat în cursul anului 2010 amenzi în valoare de 500.000 de lei pentru alimente şi servicii care nu respectau normele de igienă şi sănătate publică în vigoare.

Astfel au fost efectuate 6.858 controale şi 777 recontroale în urma cărora au fost restrase de la consum 495,43 kg şi 88,87 litri alimente neconforme.

Potrivit Zi de Zi, acţiunile de control s-au efectuat în domeniul alimentar, turism, învăţământ, unităţi sanitare, gestionarea deşeurilor cu potenţial contaminant, mediul de muncă şi de viaţă, unităţi de înfrumuseţare corporală,dar au fost verificate şi sursele individuale de apă şi s-au acordat amenzi pentru nerespectarea legislaţiei privind fumatul în spaţii publice.

De aseemenea, au fost înregistrate 148 sesizări, în special din partea persoanelor fizice, 90% fiind solutionate iar, restul sunt în termene de remediere. Pentru implementarea normelor europene privind evaluarea şi controlul riscului asupra sănătăţii populaţiei s-au efectuat un număr de 66 acţiuni de îndrumare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite