Târgu-Mureş: Ambulatoriul Spitalului Judeţean, modernizat pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia depăşeşte 11 milioane de lei şi presupune, pe lângă amenajări interioare, şi refacerea instalaţiilor electrice şi de apă-canal în două clădiri.

Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean Mureş va fi modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Cererea de finanţare a fost depusă în 2009, iar contractul a fost semnat astăzi în prezenţa conducerii ADR Centru şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mureş.Valoarea proiectului depăşeşte 11 milioane de lei, dintre care 405.164 de lei reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Judeţean.

 „Durata proiectului este de 21 de luni, de la data semnării contractului de finanţare. În cadrul acestuia vor fi modernizate şi dotate cu aparatură, instrumentar medical şi mobilier, 18 cabinetele medicale din ambulatoriile de specilitate din clădirea Poli II şi din cea din strada Gheorghe Marinescu nr.1“, a precizat Călin Suciu, manager de proiect.

Aparatură performantă

Laboratorul de Radiologie de la Poli II va fi dotat cu un scintigraf, destinat efectuării de investigaţii de medicină nucleară în endocrinologie şi urologie. Pe viitor se doreşte achiziţionarea şi a unui aparat RMN, ceea ce va permite spitalului să obţină o nouă clasificare.

„Momentan suntem clasificaţi ca spital de categoria II, dar odată cu achiziţionarea acestor aparate, cu dotarea cabinetelor de specialitate şi cu un contract de colaborare cu SMURD, vom putea obţine clasificarea în gradul I“, a preciat dr. Ladislau Schwartz, directorul medical al spitalului.

Tot la Poli II va fi amenajat şi dotat corespunzător un compartiment de senologie, unde va funcţiona un cabinet de chirurgie şi biopsie mamară. Clădirea va fi dotată şi cu un lift exterior, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi la etaje.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite