Târgu-Mureş: 3,8 tone de deşeuri colectate la Festivalul Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii veniţi în acest an la Festivalul Peninsula au colectat selectiv 3,8 tone de deşeuri de ambalaje reciclabile în perioada 26-29 august.

Un număr de 744 kg deşeuri de hârtie-carton, 3.044 kg deşeuri de plastic şi 67 kg de metal (doze de aluminiu) au fost aduse la Punctul Verde de pe teritoriul festivalului, unde Eco Rom Ambalaje, partenerul eco al Peninsula, i-a aşteptat pe cei mai ecologici dintre peninsulari cu tricouri şi multe alte premii constând în bere, băuturi răcoritoare şi mâncare gătită.

„Zeci de tineri au fost prezenţi zilnic la Punctul Verde al Festivalului pentru a da răspunsul corect la eco-extemporalului  zilei. Ne-am distrat dar am şi colectat. Cantităţile de anul acesta au crescut comparativ cu anul trecut - de aproape trei ori mai multe deşeuri de hârtie-carton şi de patru ori mai multe deşeuri de plastic”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Relaţii Publice şi Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

“La fel ca la ediţiile precedente Festivalul Peninsula a stat sub semnul grijii faţă de mediul înconjurător, recunoscând şi importanţa educării tinerilor în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Rezultatul Marii Colectări Selective, adică cele 3,8 tone de PET-uri, pahare de plastic, cartoane şi doze de aluminiu colectate de către vizitatorii noştri arată că Peninsula este un adevărat <<festival verde>>”, a subliniat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Peninsularii au avut la dispoziţie 38 de containere de 1,1 mc şi unul de 40 mc pentru colectarea deşeurilor din plastic, metal şi hârtie/carton. 

La Punctul Verde a fost prezent şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care a lăudat iniţiativa organizatorilor festivalului şi i-a felicitat pe tinerii care au colectat deşeurile.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite