Solicitare înmânată consilierilor judeţeni pentru reabilitarea drumului dintre Acăţari şi Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul dintre Acăţari şi Ungheni are nevoie imediată de reparaţii
Drumul dintre Acăţari şi Ungheni are nevoie imediată de reparaţii

Primarii comunelor Acăţari şi Crăciuneşti au depus o adresă la Consiliul Judeţean Mureş şi la Prefectură, prin care cer reabilitarea imediată a drumului care face legătura între localităţile Acăţari şi Ungheni.

Circulaţia autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone se desfăşoară de mai bine de doi ani pe drumul judeţean care face legătura între cele două sate mureşene, iar din această cauză starea drumului s-a degradat. În plus, faptul că circulaţia rutieră a devenit foarte intensă a dus la deteriorarea caselor aflate în zonă şi a crescut pericolul producerii accidentelor.

Reabilitarea tronsonului respectiv trebuie să facă parte din programul judeţean de reabilitare a drumurilor şi totodată trebuie luată în considerare şi părerea locuitorilor din zonă. Atunci când drumul aglomerat reprezintă un pericol public şi condiţiile de drum necorespunzătoare produc pagube materiale locuitorilor din zonă, nu le putem spune că nu sunt soluţii sau bani”, a declarat Kelemen Marton, liderul de grup al consilierilor judeţeni.

Administraţiile locale afectate au evaluat pagubele produse, pe care le-au trecut şi în adresa depusă la Consiliul Judeţean, demonstrând că drumul nu este adecvat pentru circulaţia autovehiculelor cu gabarit depăşit.

În adresă se specifică şi faptul că mai multe agenţii de asigurări au acţionat în judecată primăriile, deoarece foarte mulţi şoferi au cerut asigurarea pentru reparaţia autovehiculelor defectate pe porţiunea de drum dintre Acăţari şi Ungheni. Primarii atrag atenţia Consiliului Judeţean că reabilitarea drumurilor judeţene este foarte importantă, iar repararea ocazională a drumului nu reprezintă o soluţie viabilă, astfel că aceştia cer mutarea traficului greu respectiv reabilitarea totală a drumului.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite