Şase cele mai bune analgezice naturale recomandate de medici: gelul de arnică, ardeiul iute şi gheara dracului îţi iau durerea cu mâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flori de arnică
Flori de arnică

Când suferi de boli cronice, migrene sau pur şi simplu nu vrei să te îndopi cu medicamente pentru fiecare durere pe care o resimţi, poţi apela la remedii la îndemână. Nu creează dependenţă şi nici nu au efecte efecte adverse aşa cum se întâmplă în cazul unei pastile, spun medicii.

Gelul de arnică, regele analgezicelor naturale

Gelul de arnică ajută la reducerea durerilor şi inflamaţiilor musculare.Pentru entorse, luxaţii, contuzii, febră musculară cauzată de suprasolicitare fizică şi durerile date de afecţiunile osteo-articulare face minuni.
Medicul Remus Şipoş, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, spune că gelul de arnică a pus pe picioare o echipă de baschet!

“Recomand gelul de arnică nu numai ca medic, ci şi ca utilizator. Fiul meu ce mare joacă baschet şi este entuziasmul acesta, al tinerilor, de a intra în joc. Şi pune puţin accent în încălzire şi apar foarte frecvent contracturi musculare, dureri articulare şi pot să spun că acest gel de arnică i-a ajutat pe copilaşi şi la Campionatul Naţional de Baschet de anul trecut”, spune medicul Remus Şipoş (foto jos)

Mures


Acesta a mai menţionat că efectul este bun, rapid şi eficient. “Evităm medicamentele, tabletele care pot să aibă efecte adverse gastro-intestinale. În ceea ce priveşte gelul de arnică îl recomand în dureri musculare, dureri articulare”, mai spune medicul Remus Şipoş.

Uneori pacienţii cred că un produs naturist ieftin nu este eficient

Deşi le recomandă uneori pacienţilor remedii naturiste, sigure, medicul Remus Şipoş spune că pacienţii privesc aceste remedii cu rezervă: “Se întâmplă un paradox: de exemplu, în ceea ce priveşte gelul de arnică, există o firmă românească care îl produce (…) la un preţ foarte accesibil. Şi vine reacţia pacientului: “Domnule doctor, dar sigur e bun, că e prea ieftin!”Din nefericire din intoxicarea media, care prezintă produse scumpe, cu eficienţă mai mare sau mai mică, în momentul în care recomanzi un remediu eficient şi ieftin apare o neîncredere”, explică medicul.

Poate că ardeiul iute nu e bun doar cu ciorbă

Plasturii cu ardei iute care se găsesc mai nou în orice supermarket sau farmacie şi sunt un remediu pentru durerea cronică. Plasturii se aplică pe piele şi creează mai întâi o senztaţie puternică de căldură. Capsaicina, ingredientul activ, desensibilizează temporar receptorii nervilor care transmit semnalele de durere în corp. Există şi unguente pe bază de capsaicină recomandate în durerile articulare.

Chiar dacă nu sună prietenos, face bine: Gheara dracului

Cremele pe bază de Gheara dracului are proprietăţi antiinflamatoare şi efecte puternic analgezice. Este o cremă eficientă, în special, pentru durerile şi disconfortul provocate de artrită, dureri de cap şi dureri de spate.

Ghimbirul, bun de pus în prăjitură, sosuri, ceaiuri

Ghimbirul este folosit din cele mai vechi timpuri ca un calmant foarte eficient. Ne place în turta dulce, în reţetele de mâncare asiatică, ba chiar şi berea de ghimbir are un gust foarte bun. Ghimbirul te scapă şi de răceli, migrene sau indigestie. În plus, este bogat în minerale, vitamine şi uleiuri esenţiale, înlătură oboseala şi toxinele acumulate în organism.

Turmeric contra artrită

Rămânem în zona bucătăriei. Se spune că turmericul  este de trei ori mai eficient în ameliorarea durerilor decât aspirina. Mai exact curcumina din turmeric are proprietăţi antiinflamatoare şi antivirale.

Scoarţă de salcie albă sau aspirina în stare pură

Salcia albă este un analgezic natural foarte puternic. Conţine salicin, adică este un soi de aspirină în stare naturală.

Citiţi şi:

Remedii naturale pentru a combate răceala

 



 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite