Șapte incendii de vegetație uscată într-o singură zi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au reușit stingerea incendiilor
Pompierii au reușit stingerea incendiilor

Pompierii mureșeni se confruntă cu un val de incendii de vegetație uscată, în ciuda faptului că există un ordin al prefectului județului care interzice  aprinderea miriștilor și a pășunilor până la finele anului.

În urmă cu două zile,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat, pentru stingerea a şapte incendii de vegetaţie uscată produse în Târgu-Mureş (două incendii), Sighişoara (două incendii), Reghin, Târnăveni şi Sâncraiul de Mureş. Pentru stingerea acestora au intervenit 39 de subofiţeri şi nouă autospeciale, fiind afectată o suprafaţă de trei hectare de teren.

În decursul acestui an incendiile de vegetaţie uscată au produs pagube însemnate la gospodăriile populaţiei, fondul forestier sau căii de comunicaţii. Din păcate au fost şi incendii în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, cel mai recent fiind în data de 15 august, în localitatea Cristeşti.

Pompierii le reamintesc cetăţenilor că prin ordinul prefectului este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, până în data de 31.12.2012. Încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite