Salarii mai mari pentru angajaţii combinatului Azomureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Azomureş încep anul cu o majorare salarială
Angajaţii Azomureş încep anul cu o majorare salarială

Toţi angajaţii combinatului chimic Azomureş Târgu-Mureş vor beneficia de o creştere salarială de 100 de lei, adică o creştere cu undeva între 9-10% a salariului de bază.

Decizia conducerii combinatului va fi pusă în aplicare imediat şi îi va afecta pe toţşi cei 2.700 de angajaţi ai AZO. ”Am semnat noul contract colectiv de muncă şi urmează să îl înregistrăm la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, urmând să fie  păstrate primele şi sporurile de care beneficiau până acum angajaţii, conform contractelor colective anterioare. Este vorba despre bonusurile de Crăciun, de Paşti, de Ziua Chimistului, de vacanţă, în cuantum de un salariu minim pe economie la data plăţii. De asemenea, se păstrează prima de prezenţă, de 600 de lei pe an net”, a declarat Maria Dăndărău, vicepreşedintele sindicatului Alternmativa 2002.

În prezent, salariul mediu de bază la nivel de unitate se ridică la 1.200 de lei pe lună.

Azomureş a fost preluat în anul 2012 de grupul Ameropa, companie cu capital privat elveţian şi important trader internaţional de cereale şi îngrăşăminte. Ameropa, fondată în 1948, operează pe piaţa mondială, acoperind întreaga lume: Europa, Statele Unite, America de Sud, Asia şi Australia şi nu în ultimul rând Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. La nivel internaţional, Ameropa vinde anual 10 milioane de tone de îngrăşăminte şi 7,5 milioane de tone de cereale.

Azomureş produce minim 1,4 milioane de tone de îngrăşăminte şi are în medie 2600 de angajaţi. Produsele Azomureş ajung la producători agricoli din Europa, Africa, China şi Statele Unite. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite