Polițiștii mureșeni, în alertă! Vara crește numărul furturilor din locuințe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoții din locuințe acționează cu precădere în sezonul cald
Hoții din locuințe acționează cu precădere în sezonul cald

Conform polițiștilor mureșeni, în sezonul cald este firească tendinţa de a ţine mult timp ferestrele deschise. La case, acest lucru se referă şi la uşi. Nu puţine sunt situaţiile în care hoţii intră în case pe uşa deschisă, în timp ce proprietarii sunt în curte sau în grădină.

Un caz asemănător a avut loc în urmă cu o săptămână, în comuna Gorneşti, când autori necunoscuți au sustras o sumă de bani dintr-un dulap din una dintre camerele unei locuințe, în timp ce proprietarul se afla în grădina de zarzavaturi din spatele casei. Hoții au intrat în imobil pe uşa de acces în locuinţă, care era deschisă.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă reaminteşte că dacă locuiţi la casă ori la parterul blocului, trebuie să fiţi cât mai atenţi. Lăsând ferestrele deschise ori neasigurate atunci când nu sunteţi acasă, ori sunteţi acasă, dar nu aveţi posibilitatea supravegherii lor, riscaţi să deveniţi victima hoţilor.

Nu doar când lipsiţi de acasă trebuie să luaţi aceste măsuri de protecţie, ci şi dacă sunteţi acasă, însă nu puteţi supraveghea toate ferestrele, de exemplu, daca sunteţi pe balcon, ori în baie, ori munciţi în bucătărie. Hoţul are nevoie doar de o clipă de neatenţie pentru a acţiona!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite