Poliţist cercetat pentru tentativă de omor. Un bărbat spune că a tras spre el cu o puşcă și i-a intrat în casă

0
Publicat:

Un poliţist din judeţul Covasna, bănuit că ar fi ameninţat un bărbat cu o puşcă de vânătoare şi ar fi tras în direcţia acestuia, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere, potrivit Agerpres.

Criminaliștii fac cercetări. FOTO arhivă Poliția Română
Criminaliștii fac cercetări. FOTO arhivă Poliția Română

Suspectul ar fi intrat în curtea bărbatului şi ar fi tras două focuri de armă în direcţia acestuia.

„Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de un suspect care are calitatea de agent de poliţie în cadrul IPJ Covasna, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere. În fapt, s-a reţinut că în data de 9.01.2024 suspectul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din localitatea Pachia, jud. Covasna, a pătruns în curtea acesteia şi, cu arma de vânătoare pe care o deţinea în mod legal, a executat două focuri de armă în direcţia victimei”, se arată într-un comunicat de presă, remis Agerpres de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Persoana vătămată şi o martoră au reuşit să fugă

Polițistul ar fi spart apoi un geam şi ar fi intrat în locuinţa bărbatului.

„În continuare, suspectul a distrus un geam de la fereastra locuinţei, a pătruns în casă, şi, între timp, persoana vătămată şi o martoră au reuşit să fugă din imobil. În prezent, suspectul se află internat la spital din cauza stării sale de sănătate", mai precizează Parchetul.

Actele de urmărire penală în această cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite