„De ce nu mai mori odată?!” Mărturii tulburătoare ale femeii înjunghiate de fostul iubit, notar public în Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia din Blaj, județul Alba, care a fost înjunghiată cu mai multe lovituri de către fostul iubit, un notar public din Târnăveni, județul Mureș, face dezvăluiri cutremurătoare despre momentele atacului din 9 decembrie.

Victima și atacatorul FOTO Facebook
Victima și atacatorul FOTO Facebook

Victima tentativei de omor a stat la ATI timp de opt zile, necesitând în total 50 de zile de îngrijiri medicale. Notarul care a înjunghiat-o de mai multe ori este în arest preventiv din ziua atacului.

Vineri, 29 decembrie 2023, Curtea de Apel Târgu Mureș a admis propunerea Parchetului și a prelungit măsura arestării preventive a inculpatului Claudiu Liviu Miclăuș până în 7 februarie 2024, inclusiv. Bărbatul în vârstă de 41 de ani este acuzat de tentativă de omor și lipsire de libertate în mod ilegal.

Instanţa a respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Am reuşit să ies din maşină, să mă lupt”

Victima, mamă a doi copii, a relatat, vineri, presei agonia prin care a trecut, ea precizând că în mașină a fost înjunghiată în sânul stâng, apoi, după ce a încercat să fugă, a fost lovită cu cuţitul de trei-patru ori în abdomen, ulterior de două ori în plămâni, iar în timp ce se apăra i-au fost tăiate patru degete de la o mână, suferind şi alte răni.

Ea a spus că erau despărţiţi de câteva luni şi că, în seara de 9 decembrie, agresorul a insistat să o întâlnească, la Blaj, judeţul Alba, sub pretextul că ar dori să îi ofere un cadou.

„L-am rugat să întoarcă maşina pentru că trebuia să merg la farmacie să cumpăr nişte medicamente, dar nici măcar nu m-a băgat în seamă, având în vedere că de trei luni nu ne-am mai văzut. Zicea că trece printr-o perioadă foarte grea. (...) Îmi cerea să-i mai dau o şansă şi am spus eu nu vreau, adică pentru mine vorbele sunt egal cu zero, vreau fapte. A oprit maşina pe marginea drumului şi a devenit foarte agitat. Ieşea afară din maşină, intra, ieşea afară din maşină, îşi punea căciula şi geaca, intra, se ducea la portbagaj, se auzea cum cotrobăie prin portbagaj şi, la un moment dat, a venit în faţă la mine la uşă, a deschis uşa.

(...) Se uita la mine, nu zicea nimic şi dintr-odată a luat cuţitul din geacă şi l-a îndreptat către mine. L-am întrebat: «dar ce vrei să faci cu ăsta?». A zis: «să te omor» şi am spus «pentru ce?». Nu mi-a răspuns şi a dat cu cuţitul. Prima dată m-a lovit în partea stângă, chiar în sân, am încercat să închid uşa, să mă blochez în maşină, nu am putut şi în gândul meu am zis trebuie să ies din maşină pentru că, dacă nu ies, următorul o să fie în inimă sau cine ştie. Am reuşit să ies din maşină, să mă lupt. Am început să urlu pentru că treceau foarte multe maşini. (...) Dar el când a văzut că urlu cu atâta putere a devenit speriat şi a început să mă tragă către pădure. În acel moment, am fost înjunghiată de trei-patru ori în burtă”, a povestit victima, potrivit Agerpres.

„M-a plimbat cu mașina trei ore, așteptând să mor”

Luptându-se cu agresorul, femeia (Cristina) a prins lama cuţitului cu mâna stângă, rănindu-se grav la patru degete, după care a reuşit să fugă.

Am reuşit să scap, dar m-a prins de palton, mi-a pus piedică şi am căzut în genunchi. În momentul acela, primul cuţit a fost în plămânul stâng, al doilea a fost în plămânul drept şi pe lângă alea mai am 4 - 5 plăgi. Asta se întâmpla lângă Blaj. (...) M-am speriat şi mi-am pierdut un pic cunoştinţa. Atunci m-a băgat în maşină", a mai relatat Cristina.

„M-a plimbat cu mașina 3 ore și, așteptând să mor, mă întreba de ce nu mai mor odată. I-a sunat telefonul, era mama lui. Mama lui a auzit că eu strig și l-a întrebat ce s-a întâmplat, de ce e agitat, și el i-a zis «nu s-a întâmplat nimic, am fost până la Blaj la Cristina și i-am dat o palmă că a devenit foarte irascibilă». După aceea m-a dus la râul Mureș și a zis către mine «știi să înoți? Hai, dă-te jos din mașină să vezi dacă știi să înoți»”, a mai spus victima notarului.

Bărbatul ar fi mers în mașină cu victima mai mulți kilometri până când a oprit aproape de o cale ferată la Cuci, trecând pe lângă două echipaje de poliţie, apoi a scos un cutter.

„A zis că «nu pot să fiu prins de poliţie, eu nu pot să fac puşcărie, imediat o să vină trenul». Nu ştia ce să facă, să mă arunce şi pe mine la tren sau să se arunce numai el. (...) Imediat au venit două patrule de poliţie, prima s-a oprit în faţa uşii unde eram eu, iar el, speriindu-se, a dat să fugă şi l-au imobilizat. Atunci l-au încătuşat, eu strigam să cheme salvarea că sunt înjunghiată. De acolo am fost pusă în salvare, am ajuns la spital”, a mai spus aceasta. Victima a fost, practic, salvată de la moarte de către polițiști.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite