Pietonii sunt primii vinovaţi pentru accidentele rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mureşeni au dat publicităţii un raport de activitate, în cadrul căruia a fost prezentată situaţia accidentelor rutiere din întreg judeţul, pe anul trecut. Desene care înfăţişează conturul unor victime ale accidentelor rutiere „tronează” pe asfaltul pricipalelor artere rutiere din oraş.

Astfel, în anul 2011, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost:
indisciplina pietonilor  - în  20,61% din cazuri
viteza excesivă/neadaptată -  în 19% din cazuri
neacordare prioritate pietonilor -  în 8,48% din cazuri


Atât şoferii, cât şi pietonii din Târgu-Mureş au parte de un peisaj şocant pe străzile din oraş. Desene care înfăţişează conturul unor victime ale accidentelor rutiere „tronează” pe asfaltul pricipalelor artere rutiere din oraş.

Acestea fac parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de neglijenţa pietonilor. Concret, echipaje de poliţie rutieră, reprezentanţi ARR dar şi un grup de studenţi voluntari de la Bucureşti, au desenat cu vopsea fluorescentă, pe asfalt, în apropierea intersecţiilor, siluete de victime umane rezultate din accidentele rutiere. Au fost selectate cele mai circulate şi, deci, periculoase 22 de intersecţii sau artere de circulaţie din oraş, precum bulevardele 1 Decembrie 1918 sau 22 Decembrie 1989, precum şi strada pricnipală a oraşului, Gheorghe Doja.

Scopul acţiunii a fost acela de a conştientiza atât pietonii cât şi conducătorii auto, primii asupra riscurilor la care se expun prin traversarea prin locuri nepermise, ceilalţi vis-a-vis de  deplasarea cu viteză excesivă în apropierea trecerilor pentru pietoni. Indisciplina pietonală este principala cauză a accidentelor rutiere în Târgu-Mureş, iar noi încercăm să stopăm acest flagel care duce de multe ori la decesul victimelor”, ne-a declarat Florin Pop, şeful departamentului rutier din cadrul IPJ Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite