Pentru prima dată, Zilele Târgumureşene vor fi găzduite de parcul municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început deja toaletarea copacilor din parcul municipal
A început deja toaletarea copacilor din parcul municipal

Chiar dacă ne despart trei luni până în vqară, când vor avea loc tradiţionalele Zile Târgumureşene, reprezentanţii municipalităţii au anunţat deja locul de desfăşurare al evenimentului. Este vorba despre parcul municipal, situat în imediata apropiere a Sălii Sporturilor şi a stadionului municipal.

Ajuns într-o stare deplorabilă, parcul a intrat în reparaţii capitale, urmând ca în scurt timp să poată găzdui evenimente de anvergură, la care vor putea participa mii de persoane, inclusiv concerte muzicale (acestea urmând să fie organizate pe stadion).

Întrucât centrul oraşului nu reprezenta un spaţiu suficient de primitor pentru Zilele Târgumureşene, manifestare care atrăgea peste zece mii de localnici anual, şi în condiţiile în care Cetatea Medievală -şi ea neîncăpătoare- trece printr-un amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene, autorităţile locale au decis să refacă parcul municipal pentru a avea la dispoziţie un spaţiu suficient de mare pentru organizarea târgurilor şi a concertelor din cadrul zilelor oraşului nostru, ce vor avea loc în vară. Pentru aceasta, este necesară o schimbare totală a înfăţişării parcului, ajuns într-o stare deplorabilă din cauza lipsei de interes a celor care-l administrau.

Toaletăm copacii şi vom planta arbori şi arbuşti, vor fi puse dale înierbate, se va moderniza iluminatul public, astfel încât ruina pe care o vedeţi acum să se transforme până la Zilele Târgumureşene într-un loc modern şi gata să-i primească atât pe expozanţi cât şi pe vizitatori. De asemenea, se vor face importante lucrări la Stadionul municipal, urmând ca toate concertele din cadrul acestei manifestări de tradiţie să fie găzduite aici” a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

Lucrările de toaletare a copacilor au început deja, iar reabilitarea totală a parcului municipal va fi încheiată la începutul verii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite