Parada baloanelor cu aer cald la Câmpu Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Weekend în aer pentru mureşenii care aleg să meargă la Câmpu Cetăţii. La eveniment vor participa 16 echipaje de zbor din ţară şi străinătate, iar iubitorii de adrenalină vor putea zbura cu balonul pe do distranţă de câţiva kilometri.

Aflată la cea de-a şasea ediţia, Parada baloanelor cu aer cald va începe mâine în localitatea Câmpu Cetăţii din comuna mureşeană Eremitu. Timp de trei zile, participanţii vor putea admira  din balonul cu aer cald, sau de la bordul altor aparate de zbor una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului Mureş. Ca în fiecare an atracţia evenimentului o reprezintă baloanele cu aer cald, care vor umple cerul şi vor oferi publicului o panoramă inedită. „La ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa 16 echipaje de zbor atât din România cât şi din Ungaria. Astfel pe cer vor avea 16 baloane colorate, care vor efectua zboruri atât dimineaţa cât şi seara”, a precizat Kadar Levente, organizatorul evenimentului.

Condiţii optime de zbor

Potrivit meteorologilor,  în acest sfârşit de săptămână vremea se anunţă a fi frumoasă, iar organizatorii speră ca toate condiţiile de zbor să fie îndeplinite. Curajoşii vor putea urca în baloanele cu aer cald dimineaţa de la ora 7.00 şi seara după ora 17.00,  când este perioada optimă de zbor, întrucât curenţii de aer nu sunt atât de puternici. „Costul unui zbor liber va fi de 300 de lei de persoană, iar distanţa parcursă poate fi şi de câţiva kilometri, în funcţie de condiţiile meteo. După amiaza publicul va putea urca în baloanele ancorate, care se vor ridica de la sol circa 30 de metri timp de cinci minute. Costul unui astfel de zbor va fi de 20 de lei de persoană”, a mai precizat organizatorul. Pe lângă baloanele cu aer cald, publicul va putea zbura în tandem cu motoparapanta, dar şi cu avioanele ultrauşoare, care vor fi prezente la eveniment.

Concerte şi jocuri distractive

Chiar dacă cu balonul se va putea zbura doar dimineaţa şi seara, cei prezenţi la eveniment nu vor avea timp să se plictisească, pentru că organizatorii le-au pregătit un program divers. Astfel, curajorii pot face bungee jumping  de la 70 de metri înălţime, cu ajutorul unei macarale speciale, cunoscută mureşenilor de la Festivalul Peninsula. Costul unui salt va fi de 90 de lei. Cei mici vor avea un parc de distracţii special amenajat pentru ei, iar părinţii îi vor putea însoţi într-o călătorie cu trenuleţul. Fiecare seară va fi marcată de concerte live. Sâmbătă vor concerta trupele Dreamers şi Detox, dar şi solista Kilyen Ilka, iar duminică pe scenă va urca din nou trupa L.K.L., dar şi solista Cristina Bogdan şi DJ Junior. Din acest an vizitatorii vor putea ajunge la Câmpu Cetăţii şi cu ajutorul mocăniţei. Trenul cu aburi a fost pus din nou pe şine şi va circula pe toată durata evenimentului între Sovata şi Câmpu Cetăţii. Costul unei călătorii este de 30 de lei dus-întors.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite