O stâncă a căzut marţi dimineaţa pe şosea, în dreptul localităţii Neagra

0
0
DN 15 blocat de o stâncă FOTO ISU Mureş
DN 15 blocat de o stâncă FOTO ISU Mureş

Drum National DN – 15 a fost blocat marţi dimineaţa pe ambele sensuri de mers, în dreptul localităţii Neagra. O stâncă de peste 20 de tone s-a prăbuşit pe şosea, din cauza unei alunecări de teren, care a rupt plasa de siguranţă amplasată pe versant. Deşi echipajele ISU Mureş au muncit ore întregi, la lăsarea serii se putea circula doar pe o bandă de mers.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a primit marţi dimineaţa o solicitare, la ora 8.32 de minute, cu privire la Drumul National 15, care era blocat pe ambele sensuri de mers. Alunecarea de teren care s-a produs în zona satului Neagra a fost atât de puternică încât a dislocat inclusiv plasa de siguranţă montată pe întreg versantul. La faţa locului au intervenit peste 30 de angajaţi ai ISU Mureş şi ai CNADNR.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat marţi seara, pentru AGERPRES, că operaţiunea de deblocare a Drumului Naţional 15/E578, în Defileul Topliţa-Deda, pe care s-a produs o alunecare de teren care a antrenat stânci de pe versanţi, va fi reluată miercuri dimineaţa, iar traficul rutier se va desfăşura alternativ pe o bandă.

Din păcate, mai este mult de lucru, însă din cauza întunericului şi a ploii nu mai putem continua. Avem în zonă echipaje de siguranţă de la Poliţia Rutieră şi de la CNADNR, iar traficul rutier se va desfăşura alternativ pe o bandă, pe o distanţă de circa 60 de metri. Zona este asigurată şi este semnalizată cum se cuvine. Au fost două detonări de stânci, am evacuat de două ori populaţia pe o rază de 500 de metri în jur în momentul celor două operaţiuni de detonare’, a arătat Lucian Goga.

DN 15/E578 traversează Defileul Topliţa-Deda, o zonă mărginită de stânci şi de râul Mureş. Nu există rută ocolitoare în imediata apropiere, singurele rute disponibile sunt la distanţe apreciabile: Gheorgheni-Bucin-Sovata-Bălăuşeri, Topliţa-Borsec-Târgu Neamţ sau Reghin-Bistriţa-Pasul Tihuţa-Vatra Dornei.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri