Mureşenii pierd Peninsula, dar le rămâne Sighişoara Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care e din ce în ce mai clar că Festivalul Peninsula va fi mutat la Cluj- Napoca, în Valea Gârbăului, după zece ani în care publicul din Târgu-Mureş l-a adus la nivelul de cel mai mare festival de muzică din România, Sighişoara Medievală va fi singurul festival de amploare organizat vara aceasta în judeţul nostru.

Municipalitatea din Sighişoara a stabilit calendarul cultural pe anul 2013, Festivalul Sighişoara Medievală fiind şi în acest an celk mai important eveniment cultural organizat în localitate. Ba mai mult, odată cu relocarea Peninsulei, festivalul medieval va deveni evenimentul anual de referinţă pentru întreg judeţul.

După ce anul trecut a avut de suferit din cauza referendumului, festivalul fiind scurtat de la zece zile, cât dura de obicei, la doar trei zile, şi anul acesta vom avea parte de o întoarcere scurtă în vremurile medievale. Sighişoara Medievală 2013 va avea loc între 26 şi 28 iulie, aşadar va dura tot trei zile, ca şi ediţia trecută. Probabil că de data aceasta, turiştii fiind informaţi din timp de acest lucru, vor putea să îşi rezerve din timp camere în hotelurile mureşene fără să îşi facă griji că pot rata festivalul din raţiuni organizatorice.

Festivalul va reuni trupe de teatru din România, Franţa, Ungaria, Cehia, ordine cavalereşti din România, Bulgaria şi Ungaria, diverse activităţi pentru copii, expoziţii medievale, precum şi diverse evenimente cu iz medieval.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite