Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de medici şi directori de spitale incompatibili sau in conflict de interese au fost numiţi de către Agenţia Naţională de Integritate. 29 de foşti sau actuali manageri de spital, şefi de servicii sau secţii, directori medicali au încălcat conform ANI regimul incompatibilităţilor.

      Persoanele care au fost declarate incompatibile după decizia justiţiei, urmează să fie eliberate din funcţie şi vor primi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de 3 ani. Pe lista nominală se află şi managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Butuc.

    Comunicatul ANI arată că actualul manager s-a aflat in stare de incompatibilitate în perioada  cuprinsă între 8 februarie 2013 şi 22 mai 2014, timp în care a deţinut concomitent următoarele funcţii: manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi administrator al unei societăţi comerciale şi manager interimar al Spitalului Judeţean Mureş şi funcţia de administrator al  unei societăţi comerciale.

“Am luat act de comunicatul de presă postat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate şi urmează ca după comunicarea deciziei să formulez o acţiune în justiţie. În mod regretabil, deşi m-am prezentat la sediul Agenţiei şi am demonstrat faptul că nu sunt întrunite elementele prevăzute de dispoziţiile articolului 180 alin 1 lit b din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii,  inspectorii Agentiei de Integritate au concluzionat în mod eronat, că m-am aflat în stare de incompatibilitate. Am convingerea că voi reuşi să dovedesc în faţa instanţelor de judecată faptul că inspectorii ANI au interpretat în mod greşit legea, iar decizia luată este una nelegală",a declarat dr. Ovidiu Butuc.

citeşte şi:

ANI: 29 de manageri de spital, şefi de secţie şi directori, incompatibili sau în conflict de interese


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite