Început de an universitar cu proteste la Târgu Mureş. Studenţii de la UMF sunt nemulţumiţi că trebuie să se vaccineze ori să se testeze săptămânal

0
0
studenţi străini UMF Iaşi

Pentru a participa fizic la cursuri, dar şi pentru a păşi în spitale, studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş sunt nevoiţi să se vaccineze ori să se testeze săptămânal. Studenţii nu sunt de acord cu măsura luată de conducerea facultăţii, considerându-o discriminatorie, iar de aceea ceremonia de deschidere a noului an s-a transformat rapid într-un protest.

Zeci de studenţi sunt nemulţumiţi de decizia luată de conducere şi au ieşit în stradă deoarece mulţi dintre ei nu iau în considerare vaccinarea, iar costurile testării săptămânale sunt prea mari.

„Să plătească şi căminul, să plătească şi testele... este un cost foarte mare. Iar dacă vaccinul este gratuit, de ce n-ar fi şi testările?

Să se permită accesul studenţilor la UMFST indiferent de actul medical pe care îl solicită. Testat, vaccinat... Educaţia nu are nicio legătură cu actul medical”, au spus studenţii potrivit observatornews.ro. 

„Încă nu suntem în situaţia în care putem să ne privim în ochi direct, fără măşti, unii pe alţii. Viitorul este unul incert, iar grija noastră, a Universităţii, este ca să păstrăm echilibrul potrivit între libertăţile pe care le aveţi, dar şi siguranţa pe care trebuie să o dăm fiecăruia”, a spus Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii UMFST George Emil Palade Târgu Mures. 

De asemenea, conducerea universităţii le-a pus la dispoziţie tinerilor un centru mobil de vaccinare pentru a se deplasa în toate campusurile şi astfel încurajând imunizarea.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri