Îmbrăcați-vă gros! ”Soarele cu dinți” pune în pericol sănătatea mureșenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile scăzute din ultima perioadă favorizează apariția bronșitelor
Temperaturile scăzute din ultima perioadă favorizează apariția bronșitelor

Începutul lunii octombrie a adus la Târgu-Mureș un fenomen tipic iernii. În ciuda faptului că zilele sunt însorite, temperaturile sunt extrem de scăzute, atipic pentru această perioadă a anului.

Vremea se va răci treptat, ajungând la valori ce nu vor depăși 10 grade Celsius pe timpul zilei și 4 grade Celsius noaptea, conform site-ului de specialitate www.meteo.ro. Pe lângă răcirea accentuată a vremii, vântul se va intensifica treptat, depăşind la rafală viteza de 50-60 kilometri/oră, iar în zona montană, 80 de kilometri/oră.

Asta, în condițiile în care în afara zilelor ploioase, soarele va fi extrem de puternic. Practic, mureșenii se întâlnesc încă de pe-acum cu fenomenul cunoscut ca ”soare cu dinți”, caracterizat prin temperaturi extrem de scăzute în condiții de soare puternic. Acest timp de vreme favorizează apariția bronșitelor și a altor boli infecțioase de acest gen. În 90 la sută din cazuri, broşita este cauzată de un virus şi apare după un episod de răceală sau de gripă. Tusea este primul semn că bronşita acută s-a instalat şi, în mod obişnuit, simptomul trece după două-trei săptămâni de la debutul bolii. Pentru a evita apariția acestor afecțiuni, trebuie evitate condiţiile care favorizează multiplicarea germenilor la nivelul tractului respirator superior şi anume curenţii de aer rece, lichidele ori alimentele reci şi expunerea prelungită la temperaturi scăzute.

Nu vom scăpa nici de ploi în zilele ce vin. Astfel, de mâine începând, mureșenii ar trebui să nu-și uite umbrelele acasă, întrucât toamna își intră definitiv în drepturi, fiind posibile ploi în fiecare zi a săptămânii în curs.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite