Gyorgy Frunda a pierdut mandatul de senator la redistribuire. Marius Paşcan îi ia locul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şase mandate consecutive în Parlamentul României, Gyorgy Frunda a pierdut alegerile în Colegiul uninominal numărul 1 Senat din Târgu Mureş, în urma redistribuirii.

Deşi Gyorgy Frunda s-a clasat pe primul loc, obţinând 39,86% din sufragii, în urma redistribuirii, locul de senator în Colegiul 1 i-a revenit candidatului Alianţei România Dreaptă (ARD), Marius Paşcan, care s-a clasat al treilea, cu 14,99%. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mureş marţi, în urma redistribuirii, a mai câştigat un mandat de senator Akos Mora (USL), care s-a clasat primul în Colegiul 3 cu 48,53%.

Liderul UDMR a pierdut mandatul de senator în urma redistribuirii, dar nu este unicul învins în Colegiul 1. Reprezentantul USL, Ştefan Someşan, care a avut 34,70% din totalul voturilor, a pierdut şi el mandatul în urma redistribuirii.

Iată lista completă a senatorilor şi deputaţilor de Mureş, după redistribuirea voturilor:

Camera Deputaţilor

Colegiul numărul 1 - Karoly Kerekes (UDMR)
Colegiul numărul 2 - Corneliu Buicu (USL)
Colegiul numărul 3 - Attila Kelemen (UDMR)
Colegiul numărul 4 - Florin Urcan (ARD)
Colegiul numărul 5 - Laszlo Borbely (UDMR)
Colegiul numărul 6 - Gheorghe Sefer (PP-DD)
Colegiul numărul 7 - Ioan Cristian Chirteş (USL)
Colegiul numărul 8 - Vasile Gliga (USL)

Senat

Colegiul numărul 1 - Marius Paşcan (ARD)
Colegiul numărul 2 - Bela Marko (UDMR)
Colegiul numărul 3 - Akos Mora (USL)
Colegiul numărul 4 - Alexandru Frătean (USL)


Scandalurile electorale din Mureş l-au avut în prim-plan pe Gyorgy Frunda

După ce câteva bannere au fost vandalizate, Frunda a acuzat Poliţia Locală că face jocurile ARD-ului. Asta, deoarece mai multe bannere ale UDMR-ului au fost date jos de pe clădiri private, cu acordul proprietarilor. El a reclamat, în acest context, şi faptul că i s-au respins cererile de afişaj electoral în cartierele Dâmbul Pietros şi Aleea Carpaţi, unde a avut afişe electorale la alegerile locale.

Tot Gyorgy Frunda s-a aflat în centrul atenţiei şi în ceea ce priveşte dezbaterile electorale. El i-a acuzat pe contracandidaţii săi, Marius Paşcan - ARD şi Răzvan Laurenţiu Drăguleţ - PRM, că resping apariţiile în dezbaterile electorale. "Este regretabil faptul că aceştia nu iau în considerare interesele târgumureşenilor. Ignorarea dezbaterilor la care au fost invitaţi încalcă obligaţiile minime morale ale acestora. Cetăţenii au dreptul să cunoască planurile şi programele candidaţilor”, a afirmat Frunda.

Şi în fine, ultimul scandal electoral al acestei campanii, în Mureş, l-a avut în centrul atenţiei tot pe Gyorgy Frunda, dar de data aceasta fără să-l fi iniţiat el. Trei candidaţi PPMT au întrerupt o conferinţă de presă susţinută la Târgu-Mureş de reprezentanţii UDMR Gyorgy Frunda, Lokodi Edita Emoke şi Kerekes Karoly, pentru a le oferi o tăbliţă bilingvă şi un volum despre Legea votului uninominal. Portik Vilmos, Boros Zoltan şi Jakab Istvan le-au oferit reprezentanţilor UDMR o tăbliţă bilingvă cu "strada Gheorghe Doja/Dozsa Gyorgy utca" şi un volum despre "Legea votului uninominal", însă, după câteva schimburi de replici în limba maghiară, Frunda i-a scos din sală.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite