Gripă de tip B confirmată la un băiat din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin antigripal foto lucian muntean

Zilele trecute a fost confirmată existenţa tulpinei virusului de gripă la un tânăr de 16 ani din Târgu-Mureş, care nu fusese vaccinat antigripal. Cazul a fost unul uşor, ce a putut fi tratat fără probleme la domiciliu.

Într-o perioadă în care schimbările bruşte de temperatură duc la apariţia afecţiunilor sezoniere, precum viroze respiratorii, pneumonii, laringite sau faringite, iată că în Târgu-Mureş a fost semnalat primul caz de gripă de tip B din acest an. Analizele de laborator au confirmat temerile medicilor, astfel că pacientul, un tânăr în vârstă de 16 ani din Târgu-Mureş, ce nu fusese vaccinat împotriva gripei, a fost tratat la domiciliu fără probleme. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că gripa a fost descopertită în faza sa incipientă, îmbolnăvirea fiind una uşoară.

Gripa face victime, însă, în Europa de Est, astfel că medicii nu şi-au permis să trateze cazul altfel decât cu seriozitate maximă, mai ales că la început nu se cunoştea exact tipul de gripă de care suferea băiatul. În urmă cu câteva zile, în Republica Moldova, o femeie de 61 de ani din raionul Floreşti a fost răpusă de gripă porcină. Iniţial, s-a presupus că este vorba de acutizarea unei bronşite cronice. Probele de laborator au confirmat însă prezenţa virusul AH1N1. De la începutului anului, în Moldova, au fost confirmate peste 50 de cazuri de gripă sezonieră. Cele mai multe, peste 30 de cazuri, au fost înregistrate în raionul Ungheni, un tânăr fiind internat în stare gravă, iar medicii mureşeni s-au temut ca astfel de cazuri să nu cuprindă şi oraşul nostru.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite