GALERIE FOTO Iarna şi-a reintrat în drepturi la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucurie pentru copii şi părinţi după ninsoarea de azi
Bucurie pentru copii şi părinţi după ninsoarea de azi

După câteva săptămâni în care am fost feriţi de ninsori, în această dimineaţă am avut parte de o surpriză. Stratul de nea, gros de aproximativ 15 centimetri, a acoperit oraşul, transformând peisajul gri şi anost într-unul alb şi curat, care a atras copiii în parcuri, la joacă.

Previziunile meteorologilor s-au adeverit, iar ninsorile au pus stăpânire şi pe judeţul Mureş. Avertizarea e valabilă până la ora 20.00, dar e posibil să fie prelungită. Cert e că, exceptând un interval orar de aproximativ două ore, în jurul amiezii, a nins încontinuu la Târgu-Mureş. Temperatura maximă, de 4 grade Celsius, a permis căderea fulgilor de nea, dar şi topirea rapidă a acestora pe partea carosabilă, fapt ce a uşurat traficul rutier. În judeţ nu există probleme legate de drumuri blocate din cauza căderilor de zăpadă.

Ninsoarea a oferit un peisaj de poveste mureşenilor care au ieşit din case. Cu mic, cu mare, oamenii au luat cu asalt parcurile şi s-au bucurat de una dintre ultimele căderi de nea din această iarnă, în condiţiile în care specialiştii în meteorologie anunţă că vremea se va încălzi săptămâna viitoare şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi destul de rare în perioada următoare.


Am ieşit cu nepoţica la joacă, îi place foarte mult zăpada şi să facă bulgări. Ne era dor să ne jucăm, că n-a prea nins anul ăsta”, ne-a mărturisit Teodora Iancu, 53 de ani, ieşită cu Mirela, nepoţica ei de patru ani, în parcul din zona Diamant. Dealtfel, oricine se plimba azi prin Târgu-Mureş observa cu uşurinţă zeci de copii jucându-se de mama focului prin zăpadă, semn că mureşenii încă nu s-au săturat de iarnă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite