FOTO Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat că România va trimite anul acesta alţi 650 de militari în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Duşa a participat azi la ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" din Târgu-Mureş FOTO: Ana Gajdo
Mircea Duşa a participat azi la ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" din Târgu-Mureş FOTO: Ana Gajdo

Aflat la Târgu-Mureş la ceremonia de schimbare a conducerii Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că anul acesta 200 de ofiţeri şi peste 400 de militarii români vor pleca în misiune în Afganistan.

Schimbarea conducerii la Brigada 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat astăzi la ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş. Brigada a participat la numeroase misiuni în teatrele de război din străinătate, inclusiv în Afganistan.

Comanda brigăzii a fost preluată de colonelul Mircea-Dan Şuta care a îndeplinit, din luna noiembrie a anului 2011 şi până în prezent, funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii.


Fostul comandant al unităţii militare, generalul de brigadă Adrian - Constantin Ciolponea a fost numit în funcţia de locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, din Cluj Napoca.

În acest context, ministrul a mai precizat că în acest an în Afganistan vor mai pleca 650 de militari români, în misiunea Resolute Support.

„Anul acesta (...) vor acţiona în Afganistan pe misiunea Resolute Support alţi 650 de militari, din care 200 de ofiţeri cere se ocupă de pregătirea şi instruirea armatei afgane şi peste 420 de militari care pleacă zilele următoare spre teatrul de operaţii din Afganistan, respectiv pe Aeroportul Kandahar”, a precizat Mircea Duşa.

Şi un detaşament al Brigăzii 6 din Târgu-Mureş va pleca săptămâna viitoare în Kandahar pentru a sprijini armata afgană în administrarea teritoriilor care, odată cu terminarea misiunii ISAF (International Security Assistance Force este o misiune de securitate condusă de NATO în Afganistan –n.r.), au fost predate către instituţiile afgane.

Duşa despre acordul de la Minsk

Zilele trecute, Vladimir Putin a anunţat, conform agenţiilor internaţionale de ştiri, că negocierile de la Minsk cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, la care au luat parte şi preşedintele Franţei, Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, au dus la încheierea unui acord de încetare a focului în Estul Ucrainei. Acordul intră în vigoare duminică, 15 februarie, ora 0.00.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat astăzi la Târgu-Mureş că este încrezător că de această dată acordul va fi respectat: „Eu sper ca măsurile care s-au stabilit acolo să se şi concretizeze pentru că, aşa după cum ştiţi, mai avem un acord  (din luna septembrie 2014. n.r.) şi, totuşi, el a fost încălcat de la semnare de nenumărate ori”, a spus acesta.

Duşa mai spune că numai pe calea dialogului şi pe căi diplomatice se poate ajunge la o soluţie în Ucraina.  „Nu este normal ca oameni nevinovaţi (...) sute, mii de civili să îşi piardă viaţa într-o confruntare deosebită, dar o confruntare care nu respectă normele dreptului internaţional”, a mai spus ministrul.
 

Citiţi şi

Pacea de la Minsk, varianta diplomatică a „Fifty shades of Grey”: „Pe Hollande nu-l încăpea costumul, Poroşenko arăta ca un urs de pluş, Putin a părut un chelner”

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite