Filme de Oscar sub cerul liber, la Târgu-Mureş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tante Hild, în regia lui Jacques Remz Gerard, în premieră la Târgu-Mureş
Tante Hild, în regia lui Jacques Remz Gerard, în premieră la Târgu-Mureş

Cinefilii mureşeni vor avea parte de suprize inedite! Caravana filmelor de calitate va poposi la Târgu-Mureş, începând cu data de 5 iunie.

      Caravana Metropolis, cinema in aer liber, cel mai mare festival itinerant de film debutează în premieră la Târgu-Mureş. Timp de trei zile, iubitorii filmelor vor putea urmari cele mai bune pelicule europene ale anului sub cerul liber.

     Organizatorii au selecţionat câteva filme de succes care pot fi vizionate la Teatrul de Vară, în fiecare seară, de la ora 21,30. Filmele sunt cele premiate la festivalurile internaţionale de la Cannes sau Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau nominalizate la premiile Academiei de Film. La Grande Bellezza, distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014, The Grand Budapest Hotel, film care a primit Ursul de Argint sau Borgman, premiat anul trecut la Cannes sunt doar câteva oferte menite să ţină cinefilii cu sufletul la gură.  

    În premieră naţională, mureşenii vor putea viziona animaţia franceză de lung-metraj Tante Hilda, animaţie premiată de public la Premiile Awards.
   Peliculele vor rula pe un ecran gonflabil de 120 de metri pătraţi, iar organizatorii vor folosi singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit vizionarea filmelor la o calitate întălnită în marile cinematografe ale lumii.
   Un bilet costă 5 lei pentru elevi sau studenţi, iar adulţii vor scoate din buzunar 10 lei pentru un film.

citeşte şi:

Cinematograf în aer liber la Iaşi. Filme de artă premiate la Cannes sau la Berlin, pe un ecran de 120 de metri pătraţi

Cele mai recente premiere, cele mai premiate filme, cel mai bune comedii, acum şi la Galaţi

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite