Doar 6.400 de doze de vaccin antigripal pentru 75.000 de mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi numărul mureşenilor care se încadrează în grupele beneficiare de vaccin antigripal gratuit este de circa 75.000 de persoane, DSP Mureş a primit aprobarea pentru achiziţionarea a doar 6.400 de doze de vaccin.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş (DSP) a trimis la începutul lunii octombrie Ministerului Sănătăţii o listă ce cuprinde necesarul de doze pentru persoanele aflate în grupele de risc. Adresa primită de la minister le cerea inspectorilor mureşeni să achiziţioneze doar 6.400 de doze de vaccin.

Potrivit reprezentanţilor DSP s-a demarat deja procedura de achiziţie în regim de urgenţă a dozelor, astfel încât din 7 noiembrie să poată începe campania de vaccinare. Reperezentanţii DSP speră ca aceste doze să fie suplimentate pe viitor, dar fiind faptul că numărul beneficiarilor din judeţ este mult mai mare.

În sezonul trecut s-au vaccinat antigripal 27.000 de persoane. De acest vaccin beneficiază gratuit persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medico-sanitar.

Momentan nu s-a înregistrat nici un caz de gripă, însă numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor a crescut alarmant.




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite